Vier de lente in Haarlem

Nieuws
Van 6 maart t/m 2 april worden de winkelstraten van Haarlem in bloei gezet met tulpen
Van 6 maart t/m 2 april worden de winkelstraten van Haarlem in bloei gezet met tulpen (Foto: Franklin van der Erf)

HAARLEM - De dagen worden langer, de lucht blauwer en de eerste bloemen staan in bloei. Eindelijk is het zover: de lente staat voor de deur. Hét seizoen om eropuit te gaan en te genieten. Met de voorjaarscampagne ‘Vier de lente’ nodigt Haarlem Marketing je uit om het seizoen van nieuw begin en bloei in bloemenstad Haarlem te ervaren. 

Haarlem is een echte bloemenstad. Aan het begin van de 20e eeuw was de stad het centrum van handel in bloembollen. Ook nu staat de stad in de lente in bloei met als hoogtepunt het Bloemencorso. Dit voorjaar tovert de stad weer zichtbaar om tot bloemenstad. 

Activiteiten 

In de lente is van alles te beleven in Haarlem. Van het kleurrijke Bloemencorso tot meezingen Bevrijdingspop. Van de feestelijke viering Koningsdag tot een lekkere kop koffie op een terras in de eerste zonnestralen. Het seizoen nodigt uit om te genieten, ontdekken en te vieren in Haarlem. 

Van 6 maart t/m 2 april worden de winkelstraten van Haarlem in bloei gezet met tulpen. Iedere week komen verschillende winkelstraten aan bod. Als je een aankoop doet in de winkelstraat, mag je een tulp plukken! Op zondag 7 april staan van 11.00 tot 17.00 uur op Grote Markt in Haarlem de Bloemenmarkt met tulpenpluktuin. Op de fleurige bloemenmarkt kun je rondstruinen langs divers lente-aanbod. Bij een aankoop in de binnenstad mag je een bosje tulpen plukken in de kleurrijke tulpenpluktuin. Op visithaarlem.com vind je een overzicht van alle lente-activiteiten in Haarlem. 

Haarlems Klokkenspel

De prachtige voorjaarsbloeier Haarlems Klokkenspel is een plant met een rijk verleden in en om Haarlem. “Waar de naam Haarlems Klokkenspel vandaan komt is nooit bewezen, maar vermoedelijk is het omdat de handel en het telen van de plant grotendeels in en om Haarlem plaatsvond. Het plantje kwam veel voor op buitenplaatsen, zoals de Haarlemmerhout en Boekestijns.” Aldus kweker Edwin Visser. Dankzij Edwin is deze unieke plant terug van weggeweest. Het Haarlems Klokkenspel is nu te koop bij VVV Haarlem (Grote Markt 2) voor slechts €5,-. 

Campagne

Haarlem Marketing belicht de veelzijdigheid aan activiteiten in en rondom Haarlem. Een online pagina toont de lente-activiteiten in en om Haarlem: www.visithaarlem.com/vier-de-lente-in-haarlem/. Haarlem Marketing zet verschillende middelen als abri’s, social media, lokale magazines en visithaarlem.com in om een breed publiek te bereiken. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat Haarlem dé plek is om de lente te vieren.