Uniek bezoek aan Bosje van Broekens

Nieuws
Het Bosje van Broekens is een beschermd gebied in Driehuis, dat zeer incidenteel bezocht kan worden.
Het Bosje van Broekens is een beschermd gebied in Driehuis, dat zeer incidenteel bezocht kan worden. (Foto: aangeleverd)

DRIEHUIS - Het Bosje van Broekens is een beschermd gebied in Driehuis, dat zeer incidenteel bezocht kan worden. Het bevat een unieke stinzenflora.

Schenking van familie Broekens

Jarenlang heeft de familie Broekens het bosje achter hun huis aan de Driehuizerkerkweg 27 in Driehuis gekoesterd. Om de toekomst van dit bosje veilig te stellen hebben zij jaren geleden het eigendom overgedragen aan Landschap Noord-Holland.

Het is een bosje met veel natuur. De bodem van het gebied is voor 90 procent bedekt met allerlei soorten stinzenplanten, zoals daslook en boshyacint. Stinzenplanten zijn bijzondere groepen verwilderende voorjaarsbloemen.
Het zijn vooral bol-, knol- en wortelgewassen die vanaf ongeveer de 16e eeuw werden aangeplant op buitenplaatsen, rondom kastelen en landhuizen.
Het bosje wordt begrensd door een takkenril waarin allerlei vogels broeden.

Beperkte toegang

Helaas is het niet toegankelijk voor wandelaars. Het is daar te klein en te kwetsbaar voor. Om deze mooie plek toch te kunnen bezichtigen wordt zondag 14 april het terrein opengesteld voor een beperkt aantal bezoekers.
Het Bosje kan dan bezocht worden tussen 10.30 en 11.15 uur en tussen 11.15 en 12.00 uur. Natuurvrijwilligers van alles vertellen over dit mooie plekje.

De toegang is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Een bezoek aan het bosje is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Vertrekpunt: Waterlandweg tegenover nr. 16 - 1985 EN Driehuis. 

Nadere informatie over bereikbaarheid en aanmelden op www.gaatumee.nl