Twee lokale atleten in het Nederlands sup team - Stand up paddle boarders uit Zandvoort en Haarlem naar WK in Den

Nieuws

HAARLEM – Van 1 tot en met 10 september vindt in Denemarken het Wereld kampioenschappen Stand Up paddle boarden plaats. Op verschillende locaties zullen Stand Up paddle boarders van over de hele wereld met elkaar de strijd aangaan. Twee atleten uit Zandvoort en Haarlem zijn onderdeel van het Nederlandse team en komen uit de kweekvijver van The Spot.
De beste atleten van Nederland zullen zich meten met internationale wereldtoppers tijdens het ISA World SUP & Paddle board Championship. De Haarlemse Petronella van Malsen zal zichzelf laten zien tijdens de SUP Long Distance & Sprint op de grachten van Kopenhagen. Emma Reijmerink uit Zandvoort zal uitkomen in de SUP Technical oceaan race op zee in een Deens kustdorp dat speciaal voor dit event Cold Hawaii is genoemd. Beide topatleten trainen afwisselend op zee in Zandvoort en op de kanalen van Haarlem en hebben ieder een dik gevulde prijzenkast met nationale en internationale titels en verschillende records op hun naam staan.
Stand up paddle boarden komt oorspronkelijk uit Polynesië en Hawaï. Staand op een heel groot surfboard beweeg je je voort met een speciaal ontworpen paddle. Dit is de nieuwste trend op het water; stand up paddle boarden oftewel: SUPPEN. Inmiddels is stand up paddle boarden al erg bekend in grote steden waar fanatiek door onze mooie grachten wordt gesupt. Er zijn verschillende SUP scholen op vlak water en bij The Spot in Zandvoort wordt ook les op zee gegeven.
Wie het leuk vindt om Emma of Petronella te volgen tijdens hun internationale WK avontuur kan kijken op http://isaworlds.com/sup/2017/en/ voor de life stream Broadcast of de teampagina op Facebook, SUPenPRONEteamNL.