Simone's Kitchen: met azijn meer mans

Nieuws

Tom Gerrets staat pas sinds januari van dit jaar met Simone's Kitchen op de zaterdagmarkt in Haarlem. Nog niet zo lang dus, maar inmiddels scoort het foodbedrijf met azijn. ''Er kan nog zoveel met azijn gedaan worden. Je kunt ontzettend veel gerechten nóg lekkerder mee maken. We werken in Nederland eigenlijk nog niet zoveel met azijn omdat we niet goed genoeg weten wat je er allemaal mee kunt doen. Ik geef er tips en advies over, bijvoorbeeld: een beenhammetje marineren in zoete vijg dadel azijn en dan langzaam garen in de oven. Dan krijgt het hammetje zo'n zoet en kleverig laagje'', aldus Tom.
Behalve azijn verkoopt Tom ook mooie balsamico's, olijfoliën, notenolie, ambachtelijke mosterds, apart tafelzuur en biologische ketchups en chutneys. ''En ook nog jam met maar 10% suiker en aparte limonadesiropen'' ,zegt Tom.
Met 'Simone's Kitchen' ('Simone is mijn vrouw') is hij drie jaar geleden mee begonnen als een foodblog: een website www.simoneskitchen.nl, waar je iedere dag recepten en artikelen over eten kunt vinden. ''Omdat we al snel een groot lezerspubliek hadden, zijn we nog meer met deze naam gaan doen en zo zijn we allemaal lekkere producten voor in de keuken met mooie en eerlijke smaken gaan zoeken. Die producten verkopen we nu dus op de markt.''
Tom zelf was, voordat hij zich met food bezighoudt, regiodirecteur bij een uitzendorganisatie. ''Mijn passie lag eigenlijk al veel langer bij koken en mooie smaken delen en nu heb ik van mijn grote hobby ook mijn beroep kunnen maken.''
Op de markt staan in Haarlem, doet het wekelijks goed. ''Omdat ik alle smaken kan laten proeven, worden de mensen enthousiast en gaan altijd naar huis met een product dat ze lekker vinden. En de groep van mensen die regelmatig terugkomen naar de stand om een nieuwe fles van hun favoriete smaak te halen, wordt ook iedere week groter. Ik word er blij van.''