'Buitenspel' wint juryprijs Shoot Your Shot #11

Nieuws

HAARLEM - Inez Moes heeft met haar film 'Buitenspel' de juryprijs gewonnen tijdens de feestelijke finale van de filmcompetitie van de Filmschuur, Shoot Your Shot #11. 'Buitenspel' is de komende twee weken te zien als voorfilm bij alle films van de Filmschuur. De korte film van vier minuten vertelt op een toegankelijke manier een persoonlijk verhaal over het verlies van een vader.
Over de korte film van Inez Moes schreef de jury: 'Het camerawerk is buitengewoon goed en de hoofdrolspeelster weet met subtiel spel haar rol overtuigend te brengen. De spiegel van het spel van de vader en de onhandige moeder, het contrast tussen regen en plezier en de eenheid van locatie zijn knap samengevoegd'. 'Buitenspel' wordt van donderdag 17 tot en met woensdag 23 december vertoond als voorfilm bij alle films van de Filmschuur. Daarnaast kreeg de winnares een waardebon van Open Studio aangeboden. EYE Film Instituut Nederland bood een plek aan in de MovieZone-jongerenjury op één van de grote filmfestivals én gratis toegang tot het Moviezone-festival. Ook mag de winnares gratis deelnemen aan de Moviezone Talentday.
De film '#ZinIn' van Melissa en Simon Pruijn won tijdens de finale van Shoot Your Shot #11 de publieksprijs. '#ZinIn' is in de speelweek van donderdag 7 januari te zien in de Filmschuur als voorfilm bij de film 'Out of Nature'. De film won tevens de tweede jury prijs en was volgens de jury 'een relevante en originele korte film die een kritische blik werpt op onze online representaties'. De derde juryprijs ging dit jaar naar de film 'Dan maak je maar zin!' van Hannah de Greef. ''Dan maak je maar zin' is een absurdistische videoclip met een paar extreem komische shots. De makers weten de camera op zo'n manier te gebruiken dat je soms niets anders kan doen dan lachen', aldus de jury, die dit jaar bestond uit cameraman Phillip Hering, filmrecensent Hugo Emmerzael, actrice Emma Josten, filmconsulent filmfonds Peter Lindhout en Filmschuur Ambassadeur Madelief Klunder. De winnende films zijn te zien op www.shootyourshot.nl.