Werken en leren in de kinderopvang

Partnerbijdrage
Wen Xing Duval Slothouwer heeft haar diploma op zak.
Wen Xing Duval Slothouwer heeft haar diploma op zak. (Foto: aangeleverd)

Wen Xing Duval Slothouwer (24) heeft alle reden voor een feestje! Sinds een week heeft zij haar MBO3 diploma Pedagogisch medewerker op zak. 

Ik leer beter uit ervaringen dan uit boeken

Wen Xing stond twee jaar geleden nog als kapster bij Mixt Styling, maar was klaar voor een nieuwe stap in haar carrière. Naast haar baan als kapster, werkte ze al met veel plezier als vrijwilliger op de BSO bij Hero kindercentra. Ze is dol op spelletjes en muziek en zit bij de scouting. Het werd haar dan ook al snel duidelijk dat ze werken met kinderen leuker vond dan dagelijks bezig te zijn met haar!

Werk en studie was prima te combineren

Wen Xing: “Omdat ik beter uit ervaringen leer dan uit boeken, koos ik ervoor om niet full time naar school te gaan, maar een verkorte BBL-opleiding van 1 jaar te volgen aan het Nova college. Hero betaalde mijn opleiding en ik werkte drie dagen tegen een prima salaris bij het kinderdagverblijf aan het Houtmanpad. Daarnaast kreeg ik 2 dagen de tijd om naar school te gaan en aan mijn opdrachten te werken. Prima te combineren dus. Je bent net als je collega’s op de locatie verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding, verzorging en de ontwikkeling van de kinderen. Je taken en verantwoordelijkheden worden steeds verder uitgebreid gedurende je opleiding. Ik had een goede studiebegeleider waar ik terecht kon als ik vragen had. Ze hebben me veel tips gegeven waar ik veel aan heb gehad.”

“Waarom ik elke dag met plezier naar mijn werk ga? Ik vind het fantastisch om de kinderen te zien groeien. Hoe snel een baby zich ontwikkelt is echt bizar. Zo mooi om te zien dat ze opeens kunnen kruipen, lopen, hun eerste woordjes brabbelen. Om de kinderen te zien lachen en spelen maakt mij echt heel blij!”

Is de kinderopvang ook écht wat voor jou?

Op 23 januari 2023 start Hero kindercentra weer een BBL-klas. Meer informatie vind je op de website www.herokindercentra.nl/vacatures. Of mail naar Mariëlle of Linda, medewerkers HR naar vacatures@herokindercentra.nl.