Alexia Venema maakt in december 2022 Haarlem en Haarlemmermeer al 5 jaar gezonder!

Partnerbijdrage
Alexia Venema maakt in december 2022 Haarlem en Haarlemmermeer al 5 jaar gezonder.
Alexia Venema maakt in december 2022 Haarlem en Haarlemmermeer al 5 jaar gezonder. (Foto: Vincent de Vries)

NIEUW VENNEP - December van oudsher een feestmaand, wordt dit jaar nog feestelijker met het 5-jarig jubileum van Alexia Venema, natuurgeneeskundig therapeut gespecialiseerd in overgewicht en daaraan gerelateerde gezondheidsklachten. Een jubileum dat zij niet graag ongemerkt voorbij wil laten gaan en wat het komend jaar 2023 volop gevierd gaat worden. Houd voor het feestprogramma haar website alexiavenema.nl in de gaten.

Alvast een tipje van de sluier, in heel 2023 zal zij voor iedere nieuwe cliënt een donatie doen t.b.v ‘Het Venneperhout’ in Nieuw Vennep, waaraan haar praktijk gelegen is. Verder zullen ook bestaande cliënten niet worden vergeten als zij een donatie overwegen.

In 2017 begonnen, heeft Alexia Venema in 5 jaar tijd een succesvolle praktijk weten op te bouwen waarin ze mensen begeleidt naar een betere gezondheid en een gezonder gewicht waardoor ze de regie voor hun gezondheid weer in eigen hand kunnen nemen. Overgewicht leidt tot gezondheidsklachten waaronder diabetes, hart & vaatziekten, overgangs- & schildklierproblematiek, een algeheel onwel bevinden, alzheimer & Parkinson. Voor deze metabole ziektes is er geen medicatie beschikbaar om ze te genezen. Wel kunnen we deze ziektes, omkeren (diabetes), voorkomen (hart & vaatziektes) of langer buiten de deur houden (alzheimer & parkinson) door onze leef- & voedingsstijl te optimaliseren. En daar ligt nu juist haar passie!


Alexia Venema van Cure4Life Haarlemmermeer. (Foto: Vincent de Vries)

Want het voornemen om je gezondheid te verbeteren is één, de realisatie en het behoud daarvan zijn net zo belangrijk. En daar houd ik mij beroepsmatig op dagelijkse basis mee bezig. Ik zie het als een tweetrapsraket, waaraan een goede motivatie ten grondslag ligt. Voor het slagen van een gezondere levensstijl is het belangrijk dat er een brandend verlangen (hart) ligt naar een of meerdere te behalen winst (en). Idealiter met een winstverdeling op korte en lange termijn zodat de reis ernaar toe voldoende uitdagende mijlpalen bevat. Is het doel gerealiseerd, dan wordt het belangrijk de motivatie opnieuw te bezien en te laten evolueren naar het eindresultaat, het behouden van de levensstijl.

In de praktische invulling werkt Alexia met de programma’s van Cure4life, de supplementen van Vitakruid en de methode van de kleine stap. Het voordeel van deze methode is, dat je altijd zelf aan het roer staat van de gewenste veranderingen die nodig zijn om tot een optimalisatie te komen waardoor je minimale weerstand ervaart. De reis moet bij voorkeur een feestje worden waarvan jijzelf de ankerplaatsen bepaald. Ik noem dat altijd; ‘Doen zoals je het zelf kan’. Je zet hiermee jou eigen zelf genezend vermogen in gang.

Middels een holistische aanpak onderzoek ik samen met de cliënt waar de oorzaken kunnen liggen van de klachten en die waar mogelijk weg te nemen. Ik volg daartoe momenteel een opleiding tot bioresonantie therapeut zodat ik in het jubileumjaar 2023, mijn praktijk van nog meer waarde kan voorzien én het zelf genezend vermogen nog beter kan ondersteunen & activeren. Een optimaal zelf genezend vermogen wordt bereikt wanneer het postuur optimaal is. Het postuur is voor iedereen anders en voel je zelf aan. Wanneer zit ik het lekkerst in mijn vel, zitten mijn kleren goed en sta ik optimaal in mijn kracht?

Is die balans gerealiseerd, dan is het belangrijk dit zo te houden om het zelf genezend vermogen optimaal te blijven benutten. Hierdoor geniet je op korte termijn van een betere hormonale balans, meer energie, en sta je beter in je kracht. Op lange termijn voeg je zo gezonde jaren toe aan het ouder worden.

Voor 2023 heb ik nog één wens die ik graag gerealiseerd zou willen hebben en dat is naast mijn eigen praktijk in Nieuw-Vennep, voor 1 dag in de week deel uit te mogen maken van een multidisciplinaire praktijk in Haarlem.

Aan de slag?

Werk je graag samen én op maat aan een plan voor een optimalere leefstijl, gezondheid en postuur? Geef je op voor een gratis intake. Bezoek de website www.cure4life.eu of gebruik de QR code.

Gedeeltelijke vergoeding is mogelijk via AON, Zilveren Kruis, Ohra, CZ & Menzis. Een kwalitatief, goed geprijsd supplement vind je bij Vitakruid, bij gebruik van de kortingscode ‘cure4life’ ontvang je 10% korting.