Hoorbegrip: Goed verstaan is veel waard

Partnerbijdrage
Het team van HOORBEGRIP.
Het team van HOORBEGRIP. (Foto: aangeleverd)

Er zijn weer volop reclames van de zorgverzekeringen. Tot eind december kunt u namelijk “overstappen”

Veel hoortoestellen worden voor 75% vanuit de basisverzekering vergoed (soms extra vanuit een aanvullende verzekering) Volgens de zorgverzekering (en ook kieswijzer) maakt het niet uit waar u verzekerd bent. Helaas klopt dit niet.

Er zijn veel hoortoestellen, die allemaal net even anders klinken, werken, en onderscheidende eigenschappen hebben. Ze kosten niet allemaal hetzelfde. De zorgverzekering bepaalt hoeveel ze voor elke categorie betaalt, waardoor er grote verschillen zijn. Bedenk dat u bij een audicien doorgaans alleen die toestellen aangeboden krijgt waar iets aan verdiend wordt.

Hoorbegrip verkoopt geen hoortoestel aan uw zorgverzekering, maar biedt een hooroplossing die bij uw wensen, leven en gehoor past. We zullen soms (VGZ €650 voor een categorie 5 waar bij DSW €976 beschikbaar is) iets moeten doen om een oplossing aan te kunnen bieden. Dit doen we in overleg met u. U kunt altijd kosteloos ervaren waar de verschillen tussen de hooroplossingen liggen en komt nooit voor verrassingen te staan.

Mocht u een optimale oplossing wensen dan is het fijn te weten dat ook daar bij Hoorbegrip uit alle beschikbare merken met u gekozen wordt. Volgend jaar is er nog slechts één verzekering waarbij u uw toegekende vergoeding behoudt bij aanschaf van een optimalere oplossing dan binnen de categorieën mogelijk is (DSW)

Bedenk dat u uw zorgverzekering niet voor één gezondheidsitem heeft, maar mocht u i.v.m. het gehoor een overstap willen maken, zult u de meeste vrijheid ervaren bij DSW. Hoortoestellen die niet vergoed worden door de zorgverzekering zijn ook volgend jaar bij de belasting volledig aftrekbaar als medische kosten.

Voor de beste resultaten in het verstaan bent u bij HOORBEGRIP op de beste plek.