Meer Me-time: 6 ideeën

Partnerbijdrage
Me-time is ontzettend belangrijk.
Me-time is ontzettend belangrijk. (Foto: Pexels)

In de huidige samenleving waarin iedereen haast heeft, kan het een uitdaging zijn om tijd voor jezelf vrij te maken. De waarde van wat ‘Me-time’ op z’n tijd is echter niet te onderschatten!

Het hebben en houden van een gevoel van ‘ik’, kan leiden tot sterkere en meer bevredigende ervaringen van ‘wij’. Door ruimte te creëren voor jezelf en het leven te ervaren zonder altijd je partner, vrienden, familie of collega’s aan je zijde te hebben, krijg je compleet nieuwe inzichten.

Maar hoe creëer je meer Me-time? Simpel. Dit kan door het kopen van de beste Tarzan vibrator, tot het boeken van een ontspannende Spa. Om je op weg te helpen hebben we een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet:

Neem een gezichtsbehandeling

Een professionele gezichtsbehandeling of zelfs een ‘doe-het-zelf’ gezichtsbehandeling thuis is een van de beste manieren om te ontspannen. Verwen jezelf hier dus af en toe mee. Maak je eigen gezichtsmasker of koop een kan en klare in de winkel. Ga er lekker voor liggen en ontspan…

Natuurlijk kun je ook een gezichtsbehandeling boeken bij je favoriete salon. Het voordeel hiervan is dat je wel móet relaxen en dat je gezicht vaak ook nog wordt gereinigd en gemasseerd.

Luister vaker naar je favoriete muziek

Of je nu jaren 90 deuntjes laat galmen in je woonkamer of klassieke muziek luistert op je koptelefoon terwijl je aan het koken bent:

Muziek doet wonderen voor het verbeteren van je algehele gezondheid. Het luisteren van langzame, stille, klassieke muziek of natuurgeluiden kan je hartslag, je bloeddruk en de niveaus van stresshormonen verlagen.

Maar soms is er ook niets fijner dan het opzetten van je favoriete salsa, R&B of Top 40 muziek, terwijl je meedanst tot je er bij neer valt.

Verwen jezelf met een goede vibrator

Je favoriete seksspeeltje kan je meer energie en geluksgevoel geven dan je denkt. Het gebruik van een vibrator bijvoorbeeld, levert veel meer op dan geweldige orgasmes. Er zijn namelijk tal van gezondheidsvoordelen aan verbonden!

Het kan helpen bij menstruatiepijn, het verminderen van stress, het verkrijgen van meer energie en nog veel meer. Heb je nog geen sextoy in huis? Kijk dan eens op Beste-vibrator.nl, kies je favoriet en laat je gaan!

Doe aan yoga


Zelfs het beoefenen van 5 minuten yoga in de ochtend, kan de manier waarop je je de rest van de dag voelt volledig veranderen. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, iedereen kan het!

Download simpelweg een yoga-app of zoek een leuk kanaal op YouTube. Koop een comfortabele yogamat en maak het doen van yogaoefeningen een deel van je dagelijkse ritueel.

Ga iedere dag even wandelen

Soms denk je misschien dat je het te druk het of te gestrest bent om te sporten, maar als je tijd vrijmaakt voor lichaamsbeweging, zul je het verschil merken in zowel je lichaam als je geest. Iedere dag even wandelen kan bovendien bijdragen aan een betere nachtrust.

Buiten zijn is een van de beste manieren om te ontstressen en tegelijkertijd de broodnodige lichaamsbeweging én Me-time te krijgen. Zorg er dan echter wel voor dat je je telefoon thuis laat, tenzij je wilt luisteren naar een leuke podcast.

Kijk een Netflix-serie in bad met een glas champagne


Now we’re talking! Het klinkt afgezaagd, maar een ononderbroken bad nemen is een van de beste manieren om te ontspannen na een lange dag. En het tegelijkertijd kijken van je favoriete serie en het drinken van je favoriete drankje, maakt de ervaring helemaal compleet!


Met deze tips maak je op een eenvoudige manier tijd vrij voor jezelf. En zoals je ziet hoeft je helemaal niet zo moeilijk te denken. Nog een goed idee: zet je telefoon eens gewoon een hele avond of dag uit. Heerlijk rustig!

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie