Vind met deze stappen een studie die bij jou past

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Met meer dan 5.000 MBO-, HBO- en WO-opleidingen in Nederland is het kiezen van een studie bijna een studie op zich. Door het overweldigende aanbod vinden veel aankomende studenten het moeilijk om een goede studiekeuze te maken. Naast de studiestress die velen ervaren, uit zich dit ook in een hoge uitstroom onder eerstejaarsstudenten. De cijfers liegen er niet om: het percentage studenten dat in het eerste jaar stopt ligt rond de 30%. 

Studieadviseur Sandra Thijssen adviseert studiekiezers een stappenplan te volgen: “Om een geschikte vervolgopleiding te vinden doorloop je verschillende stappen. Neem hier de tijd voor en doe het gestructureerd; daarmee is de kans veel groter dat je een studie kiest die bij je past en die je met succes wilt afronden”. 

Om studenten en uitvallers te helpen een studie te vinden die (nu wel) bij hen past, organiseert Haarlem Campus samen met de studieadviseurs van Studiekeuze Bootcamp op donderdag 16 Februari 19:30 voor de tweede keer de workshop “Welke studie past bij mij?”. Na een succesvolle eerste editie willen Haarlem Campus, de nieuwe hogeschool in de voormalige Koepelgevangenis, en de studieadviseurs opnieuw studiekiezers helpen om tot een bewuste studiekeuze te komen. Op deze manier willen ze uitval onder eerstejaars studenten terugdringen.

In de workshop worden de stappen voor een gestructureerd studiekeuzeproces besproken en krijgen deelnemers de 7 tips die helpen een studie te kiezen die op alle fronten bij hen past: aangesloten op hun niveau, talenten, interesses en motivatie. 

Benieuwd hoe jij een studie kiest die jouw toekomstdromen laat uitkomen? Kijk voor meer informatie op de website van Haarlem Campus (haarlem-campus.com) en meld je aan voor deze gratis workshop.