Haarlemse Koepel verwelkomt tweede lichting studenten

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Haarlem Campus maakt zich op voor de start van het voorjaarssemester, dat 13 februari van start gaat. De studenten nemen hun intrek in de recent opgeleverde kamers in De Veste op de campus. Deze accommodatie zal in april officieel worden geopend, waarbij de hele buurt van harte welkom is. “Net als burgemeester Jos Wienen zei bij de opening van het academisch jaar in oktober jl. zijn ook wij er van overtuigd dat Haarlem Campus extra elan zal geven aan de stad, zodat Haarlem nog meer een studentenstad wordt”, aldus Timo Timmerman, directeur Haarlem Campus.

Ten tijde van woningnood is het voor Nederlandse en internationale studenten lastig om een onderkomen te krijgen: Nederlandse studenten wonen langer thuis en veel internationale eerstejaars zoeken onderdak in hostels, hotels en tijdelijke woningen via AirBnB. Volgens Timmerman ligt de oplossing voor huisvesting en ongewenste groei in Haarlem in betrokkenheid en begeleiding door onderwijsinstellingen van (internationale) studenten. “Vanaf het begin van Haarlem Campus hebben we ons samen met DUWO sterk gemaakt voor huisvesting voor al onze studenten. Sinds februari zijn we begonnen met huisvesten van studenten op onze campus. Hiermee zorgen we voor verbinding tussen de stad Haarlem en studenten, en participeren zij in maatschappelijke projecten en breiden zij hun netwerk uit met mogelijke toekomstige werkgevers”. 

De toenemende stroom van internationale studenten naar Nederland doet veel stof opwaaien. In grote steden overwegen ze de toestroom van internationale studenten terug te dringen. Maar daar denkt Timmerman, met drie internationale opleidingen, anders over: “Haarlemse ondernemers binnen en buiten de Koepel zijn blij met de (inter)nationale studenten van Haarlem Campus. Ze vullen de opengevallen plekken in bijvoorbeeld horeca en detailhandel. En voor de toekomst sluiten hun opleidingen perfect aan op de vraag naar ondernemend talent in de sectoren change management, nieuwe communicatie en ICT.”