Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Partnerbijdrage
Het team van het Rode Kruis poseert op de Grote Markt
Het team van het Rode Kruis poseert op de Grote Markt (Foto: Ron Moelijker)

Zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp. Overal in de wereld, maar ook hier in Haarlem zijn veel vrijwilligers actief. Hulpverleners die in actie komen wanneer hulp nodig is, bijvoorbeeld waar vluchtelingen worden opgevangen of wanneer mensen moeten worden geëvacueerd en opgevangen na een incident, brand of overstroming.

Daarnaast bereidt het Rode Kruis ook mensen voor op een noodsituatie door middel van voorlichting, workshops en gastlessen op school. Voor al deze activiteiten zoekt het Rode Kruis nieuwe vrijwilligers. Mensen die een paar uur per week tijd willen maken om anderen te helpen. Voor sommige activiteiten is een EHBO diploma nodig die je kosteloos bij het Rode Kruis kunt halen. Maar ook zonder EHBO kun je veel doen, denk aan voorlichting of logistiek.

Het is net een hobby

Ineke Agterbos is al bijna 15 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis in Haarlem. Waar andere mensen vaak in het weekend te vinden zijn in de sportkantine van het voetbalveld of de tennisbaan, gaat vrijwilliger Ineke op pad als eerstehulpverlener. “Bijna elk weekend is er wel ergens in de buurt een evenement waar het Rode Kruis de eerste hulp verleent. Soms is dat een groot evenement, denk aan de Dam tot Damloop, de intocht van Sinterklaas of het Bloemencorso en soms is het een kleiner evenement zoals een toernooi van een lokale sportvereniging. Waar veel mensen bij elkaar komen zijn vaak hulpverleners van het Rode Kruis aanwezig. Het is altijd gezellig, je komt op heel veel verschillende plekken en krijgt bij veel bekende evenementen een kijkje achter de schermen. Heel leuk!”

Wil jij dit ook? Kijk dan op www.rodekruis.nl/kennemerland/vacatures.