Laatste kans om in te schrijven voor de 30 van Zandvoort

Partnerbijdrage
Zaterdag 23 maart staat de 12e editie van de 30 van Zandvoort op het programma
Zaterdag 23 maart staat de 12e editie van de 30 van Zandvoort op het programma (Foto: Aangeleverd)

ZANDVOORT – Zaterdag 23 maart staat de 12e editie van de 30 van Zandvoort op het programma. Op het moment van schrijven staan er al ruim 5.000 wandelaars ingeschreven voor de twee beschikbare afstanden van 30 en 18 km. Over zeer afwisselende routes wordt Zandvoort en omgeving ontdekt. Als extraatje kunnen deelnemers kiezen om vooraf een volledige ronde over het circuit te wandelen. Hier zijn nog maar 600 startbewijzen van beschikbaar.

In de vroege ochtend starten beide afstanden op Paddock 2 van het Circuit Zandvoort, waarvan de 30 km het absolute hoogtepunt is van het gelijknamige wandelevenement, dat georganiseerd wordt door sportorganisatie Le Champion. Alles wat een wandelaar wenst valt samen in deze route: het prachtige Noordzeestrand, het duingebied en het veelzijdige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg wandelen deelnemers van cultureel hoogstandje naar cultureel hoogstandje. Het is niet voor niets dat veel doorgewinterde wandelaars deze afstand gebruiken als voorbereiding op een zomerse 4daagse.

Grote broer

De 18-km doet niet veel onder voor haar grote broer. Via het strand wandelt deze afstand richting het Vogelmeer en ’t Wed in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Deze routes zijn iets aangepast vanwege de hoge waterstand en laten deelnemers weer een nieuw gedeelte van het natuurgebied ontdekken. Uiteindelijk komen de afstanden samen en gaan ze richting het centrum van Zandvoort waar een gezellig finishfeest wordt gevierd. De 30 van Zandvoort heeft een van de meest diverse wandelroutes van ons land, waarin cultuur, natuur, entourage en het circuit centraal staan.

One Lap Wandelaars krijgen de unieke kans geboden om een volle ronde over het Circuit Zandvoort te wandelen met de One Lap (4 km). De route hiervan is dit jaar aangepast en gaat nu in exact dezelfde richting als tijdens racedagen. Deelnemers wandelen eerst een ronde, voordat ze

Goed doel

De Antoni van Leeuwenhoek Foundation is het goede doel van de 30 van Zandvoort. Wandelaars kunnen een bijdrage leveren aan het onderzoek naar huidkanker door bij inschrijving een donatie te doen. Ook is het mogelijk een sponsorloop aan te maken en middels een actiepagina geld inzamelen. Alle donaties gaan naar het melanoomonderzoek.

Sportief weekend in Zandvoort

Naast de 30 van Zandvoort organiseert Le Champion in hetzelfde weekend het hardloopevenement de Zandvoort Circuit Run en het fietsevenement de Omloop van Zandvoort (beide zondag 24 maart). Tijdens het sportieve weekend komen 25.000 deelnemers in actie. Inschrijven Wandel mee in het meest afwisselende wandelgebied van Nederland. Schrijf je in voor de 30 of 18 km op www.30vanzandvoort.nl. Maak bij jouw inschrijving de keuze of jij in de ochtend nog een extra rondje op Circuit Zandvoort wilt wandelen. De inschrijving is geopend t/m maandag 11 maart of tot het limiet is bereikt.