Fractie demonstratief afwezig wegens onenigheid over functie schaduwraadslid

Politiek
Fractie Trots Haarlem demonstratief afwezig bij vergaderingen wegens onenigheid over functie schaduwraadslid.
Fractie Trots Haarlem demonstratief afwezig bij vergaderingen wegens onenigheid over functie schaduwraadslid. (Foto: Trots Haarlem)

HAARLEM - De volledige fractie van Trots Haarlem was donderdagavond niet aanwezig bij de commissievergaderingen van de gemeenteraad. Achterliggende reden is dat er op 20 april door de burgemeester en griffier zou zijn besloten dat het reeds ingezworen schaduwraadslid Omar Toepoel zijn functie niet zou mogen uitoefenen. Toepoel is volgens de burgemeester namelijk werkzaam bij een bedrijf dat opdrachten voor de gemeente uitvoert.

Joost Verhagen

Volgens Sander van den Raadt is de situatie waarin het schaduwraadslid van Trots verkeerd niet uniek. Hij stelt dat er wel meer commissieleden en zelfs raadsleden zijn die werken voor bedrijven die opdrachten voor de gemeente uitvoeren. 

‘Situatie is niet uniek’

Excuses en uitleg

Van den Raadt gaf daarom aan dat hij en zijn hele fractie per direct niet meer bij de vergaderingen aanwezig te zullen zijn, tot burgemeester Wienen zijn fractie per brief excuses en tekst en uitleg geeft.