Raadsvergadering over betaald parkeren belooft doorslaggevend te worden

Politiek
Er zal nog geen beslissing worden genomen maar de partijen gaan wel aangeven hoe ze tegen de zaak aankijken
Er zal nog geen beslissing worden genomen maar de partijen gaan wel aangeven hoe ze tegen de zaak aankijken (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - Er vindt een raadsvergadering plaats in Haarlem over het onderwerp wat de gemoederen al lange tijd bezighoudt: het invoeren van betaald parkeren in elf wijken. De vergadering vindt donderdagavond plaats.

De gemeente Haarlem heeft het plan uitgerold om in heel Haarlem parkeerregulering mogelijk te maken. Bewoners van Haarlem zijn het hier niet mee eens en wilden veen raadgevend referendum onder de bewoners van Haarlem houden. Eind maart van dit jaar wees de gemeente het verzoek hiertoe echter af. Bezwaren van burgers werden niet in behandeling genomen. Eind juni gaf de voorzieningenrechter een klap op dat besluit. 

Commissie

De voorzieningenrechter heeft in haar oordeel gezegd dat de gemeente de bezwaren van de indieners eerst moet behandelen voor ze verder gaan met hun plannen om betaald parkeren in te voeren. In het commissiedebat van vanavond wordt nog geen beslissing genomen, maar zal wel duidelijk worden hoe de partijen in de raad nu tegen betaald parkeren aankijken. En daarmee wordt al een klein voorschot genomen voor de vergadering die over twee weken plaatsvindt. 

Lees ook: Kogel is door de kerk: referendum over betaald parkeren mag doorgaan | Al het nieuws uit Haarlem (rodi.nl)