Het Kennemer Jeugdorkest.
Het Kennemer Jeugdorkest. (Foto: Eigen foto )

Kennemer Jeugd Orkest viert 25-jarig jubileum met feestelijk concert

Uit

HAARLEM - Op zondag 10 juli viert het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) haar 25-jarig bestaan met een bijzonder jubileumconcert in de Philharmonie in Haarlem. Het concert start om 15.00 uur. Het orkest speelt verschillende bekende klassieke werken. Na de pauze sluiten enkele tientallen oud-KJO-ers aan en kunt u genieten van bekende KJO favorieten zoals Pirates of the Caribbean van Hans Zimmer.

Het feestelijke programma van het jubileumconcert start voor de pauze met de opzwepende Marcia alla Turca van Beethoven en Faust van Gounod. Vervolgens kunt u genieten van de aanstekelijke Latijns-Amerikaanse ritmes uit Danzón no. 2 van de Mexicaanse componist Arturo Márquez, op piano begeleid door onze speciale gastmusicus Daan Treur. Net als de afgelopen 25 jaar wordt het orkest gedirigeerd door Matthijs Broers: “Als dirigent zie ik een muzikale groei en zie ik jongeren zich persoonlijk ontwikkelen. Ook zie ik vriendschappen voor het leven ontstaan en daardoor ervaar ik mijn dirigentschap als een bijzonder geschenk.”

Unieke compositie

Speciaal voor dit jubileumconcert componeerde oud-KJO-lid Hesce Mourits Dans van de brugwachter. Hesce Mourits: “Dans van de Brugwachter gaat over een brugwachter aan het Spaarne, die elk jaar naar het KJO luistert tijdens het Spaarnestadconcert. Hij hoort de hits, hij hoort het plezier van de mensen aan wal, en vooral: hij hoort het enthousiasme van orkest en dirigent.”

Na de pauze speelt het huidige KJO samen met zo’n 50 oud-KJO-ers verschillende KJO favorieten zoals Pirates of the Caribbean 1 & 3 van componist Hans Zimmer en de Piratendanz uit de Spartacus-suite van Aram Chatsjatoerjan. Het KJO sluit het concert af met het KJO-lied op de klanken van het bekende Land van Maas en Waal van Lennaert Nijgh.

Het concert start om 15:00 uur. Een kaartje kost € 17,50; voor kinderen tot 18 jaar € 10. Kaarten zijn te verkrijgen via www.theater-haarlem.nl.

Over het Kennemer Jeugd Orkest

Het Kennemer Jeugd Orkest is in 1995 ontstaan door een samengaan van het Haarlems Jeugd Orkest en het Bloemendaals Jeugd orkest. In het orkest spelen jonge mensen van 14 tot 21 jaar. Zij krijgen les bij een van de muziekscholen in de regio of van privédocenten. Onder de bezielende leiding van dirigent Matthijs Broers en repetitoren die hun sporen in de muziek hebben verdiend, werken de orkestleden aan hun techniek, interpretatie en hun persoonlijke stijl. Het KJO vervult een brugfunctie tussen de orkesten en ensembles van de muziekscholen en de amateur- en studentenorkesten.

Jaarlijks worden in Haarlem twee grote concerten gegeven. In de meivakantie vindt een orkestreis plaats. Verder speelt het KJO op 4 mei het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout te Haarlem en is het KJO huisorkest van het Haarlemse Spaarnestadconcert. Het Kennemer Jeugd Orkest geeft ieder jaar een concert met een finalist van het Prinses Christina Concours als solist.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Haarlem

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Bang voor Monkeypox? Laat je testen Algemeen 3 aug, 13:19
Afbeelding
Toneelschuur presenteert: Openlucht filmavonden Algemeen 3 aug, 12:50
Afbeelding
Parkeren tijdens de Dutch Grand Prix 2022 in Zandvoort: Dit moet je weten Algemeen 3 aug, 07:46
Afbeelding
Uitslag kort geding: Movies At Elswout mag voorlopig plaatsvinden Algemeen 2 aug, 15:28
Afbeelding
Santpoortse Feestweek in het teken van ‘De Boer op’ Algemeen 2 aug, 14:55
Afbeelding
Social sofa voor sociaal contact in Parkwijk Algemeen 2 aug, 14:15
Afbeelding
Werken met freelancers – 4 Dingen om te weten Algemeen 2 aug, 11:30
Afbeelding
UPDATE Grootste Haarlemse (zomer)festivals van 2022 op een rij OVERZICHT 2 aug, 11:10
Afbeelding
Formule 1 Zandvoort gaat door! Natuurvergunning Circuit Park Zandvoort wordt niet geschorst VIDEO 2 aug, 10:43
Afbeelding
Vandaag uitspraak Raad van State: Gaat de Formule 1 in Zandvoort door? Algemeen 2 aug, 08:25
Afbeelding
Buitenbrand bij bushokje op Rijksstraatweg 112-nieuws 2 aug, 01:46
Afbeelding
Deze Olympisch schaatskampioen ging vreemd in Haarlem VIDEO 1 aug, 22:05
Afbeelding
Schrijf je snel in voor de 15 augustus: Boskalis Beach Cleanup Tour in Zandvoort Algemeen 1 aug, 15:21
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief