Deze week in De Pletterij

Uit
Blue Lines Trio & Han Buhrs.
Blue Lines Trio & Han Buhrs. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Debat- en cultuurcentrum de Pletterij heeft wekelijks een mooi programma samengesteld voor jong en oud. Dit staat er deze week op de agenda.

Politiek Cafe

In samenwerking met Haarlems Weekblad en NH Nieuws wordt maandelijks teruggeblikt op wat er de afgelopen weken is gebeurd in politiek Haarlem. Welke discussies zijn gevoerd, welke besluiten zijn genomen, wie vielen er op. vrijdag 23 september aanvang 17.00 uur. Toegang: een vrijwillige bijdrage. Gratis livestream op de website, Facebookpagina en Youtube-kanaal van de Pletterij. Met muziek van accordeonist Roelof Ruis.

Debat broedplaatsen in Haarlem

De gemeente Haarlem vindt broedplaatsen belangrijk als plek voor culturele en sociale ontwikkelingen. Woensdag 28 september gaan culturele en sociale onderzoekers en ontwikkelaars in gesprek over hoe speciaal beleid er uit zou moeten zien. Praat mee, denk mee, en zet de gemeente op het goede spoor. Aanvang 20.00 uur. Toegang 3 euro.

Blue Lines Trio & Han Buhrs in concert

Raoul van der Weide stelde in 2012 het Blue Lines Trio samen en bracht daarmee drie generaties improvisatoren bijeen. Het trio bundelt in een optreden 30 september in de Pletterij de krachten met stemkunstenaar Han Buhrs, die zijn teksten combineert met geïmproviseerde, licht absurdistische spraakzang en taal- en klankonderzoek. Aanvang 20.00 uur. Toegang 10 euro, 7,50 HaarlemPas en onder de 25 jaar, 5 euro livestream.

1 OKT OPTREDEN JAZZZOO

JazzZoo is een band die uitpakt met een flinke dosis aanstekelijke jazz. Swingende, vrolijke muziek, waarbij je moeilijk kunt stil zitten. Met Karoliina Korpijaakko (zang), Bart van Ballegooijen (sax), Casper de Graaff (toetsen), Onno Hulsman (gitaar), Ad van den Berg (bas), Jan Oorthuijsen (drums). Zaterdag 1 oktober, aanvang 20 uur. Toegang 10 euro, 5 euro livestream.