Begeleiding van prachtige ontroerende klassieke klanken van vier saxofoons bij Via Berlin.
Begeleiding van prachtige ontroerende klassieke klanken van vier saxofoons bij Via Berlin. (Foto: Moon Saris)

Via Berlin en Het Debuut in première in de Schuur

Uit

HAARLEM - De Schuur heeft volgende week weer fraaie premières op de buhne. De voorstelling Via Berlin is donderdag 22 tot en met zaterdag 24 september, 20:30 uur in de Schuur te zien en beleeft op zaterdag 24 september haar première. Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een avondvullend programma van drie voorstellingen. Te zien op vrijdag 23 & zaterdag 24 september, 20.00 uur (première) in De Schuur, te Haarlem.

Via Berlin maakte dit jaar op de zomerfestivals Oerol en Over het IJ Acts of Citizenship, een actuele muziektheatervoorstelling over loyaliteitsconflicten van een aantal grenswachters bij een gesloten grens. Kaarten voor deze theaterversie zijn te koop via www.schuur.nl. 

Aan een grens staan grenswachters met een duidelijke opdracht; niemand mag doorgelaten worden. Maar naarmate de situatie aan de andere kant van de grens schrijnender wordt, ontstaan er steeds meer twijfels over de te volgen orders. De grenswachters raken verstrikt in loyaliteitsconflicten, bureaucratische rompslomp, humanitaire overwegingen en politieke statements. Schrijnende en grappige scènes worden door Via Berlin in Acts of Citizenship verbonden door prachtige ontroerende klassieke klanken van vier saxofoons, vermengd met stuwende live electronics en confronterende teksten. 

Het debuut

Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een avondvullend programma van drie voorstellingen. Pioniers waar we waarschijnlijk nog veel van gaan horen. Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals worden de drie meest opvallende werken van toonaangevende jonge makers geselecteerd. Laat je meevoeren door deze avontuurlijke makers. Kaarten zijn te koop via www.schuur.nl

De jonge makers

Just van Bommel en Emma Adrianne van den Elshout met:Het Showtje.

Een tekstperformance over kleine verwonderingen. Over elektrische fietsen die je met je telefoon kan ontgrendelen, en wat je dan doet als die telefoon leeg is? Waar gaat, na een grote ramp, al dat puin eigenlijk heen? Het Showtje is een associatieve denkstroom over alles dat langskomt als je net als Emma en Just maar niet in slaap kan vallen.

Marie-Mae van Zuilen met Dreaming.

Op zoek naar een weg uit de werkelijkheid reizen we op surreële wijze door de muzikale beeldende wereld van DREAMING. Een voorstelling in concertvorm over vastzitten in een gebeurtenis. Er tekent zich een strijd af tussen acceptatie en wegstoppen, exhibitionisme en ontkenning. Op zoek naar een ontsnapping. Als die al mogelijk is.

Julie Boellaard en Sweder de Sitter met Illuminate Illusion. 

Uit een gedeelde fascinatie voor het bewust verbergen van de realiteit onderzoeken Sweder de Sitter en Julie Boellaard het spanningsveld tussen waarheid en leugen; waar worden deze bewust verborgen en wanneer openlijk onthuld? Op basis van filosofische literatuur en persoonlijke interviews rondom eigen ‘liegervaringen’ geven zij nieuwe betekenis aan feit en fictie.

Myrte Siebinga en Thibaud Dooms met Adolescentje & Adolescentje. 

Wat blijft er over als alles van z’n voetstuk valt? in deze tragikomische montagevoorstelling zien we een reeks figuren die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken lijken te hebben, maar toch tegen hetzelfde aanlopen: ze hadden er meer van verwacht. theater in haar oervorm, de verbeelding aan de macht!

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Haarlem

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Stille Tocht tegen Black Friday trekt aandacht met doodskist Algemeen 27 nov, 08:33
Afbeelding
Lancering Kennemer Impact Helpdesk: Helpdesk voor ondernemers Algemeen 26 nov, 14:04
Afbeelding
De Vlaamseweg in Haarlem krijgt weer bomen; Haarlemse Bomenwachters zijn blij Algemeen 26 nov, 12:16
Afbeelding
Herdrukken boeken over Bavokerk wegens groot succes Algemeen 26 nov, 12:09
Afbeelding
The Rhythm of the Night op locatie HAL van het Frans Hals Museum Algemeen 26 nov, 11:30
Afbeelding
Uitgaan in Haarlem, wereldster Karsu laat ouderen bewegen in de Philharmonie Uit 25 nov, 11:20
Afbeelding
Shoptips voor Black Friday en Cyber Monday in Haarlem Algemeen 25 nov, 07:11
Afbeelding
Lokaal adverteren in Haarlem: daarom het Haarlems Nieuwsblad Algemeen 24 nov, 16:34
Afbeelding
Vier handen op één vleugel: Elsbeth Remijn en Claudette Verhulst treden op in Spaarndam Uit 24 nov, 15:24
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
Werken op grote hoogte Algemeen 24 nov, 14:43
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Haarlem 777 jaar stadsrechten; Nieuwkomers zijn van alle tijden Algemeen 24 nov, 13:22
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief