Zestien Wad zingt JAZZ en POP in Lutherse Kerk Haarlem

Uit
Kamerkoor 16 Wad.
Kamerkoor 16 Wad. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Op zondagmiddag 6 november treedt kamerkoor Zestien Wad o.l.v. dirigent Wim van Herk op in de Lutherse kerk in Haarlem met het programma BLUE MOON. Het koor zingt bekende popsongs en jazzclassics. 

U hoort prachtige meerstemmige arrangementen van o.a. Michelle en Imagine van The Beatles, The sound of silence van Simon and Garfunkel, Lullaby van Billy Joel en Bohemian Rhapsody van Queen, maar ook oudere hits als Blue Moon en Big Spender. Sommige nummers worden a cappella gezongen, andere begeleid door een instrumentaal combo (piano, toetsen, drums). Het programma is een feest van herkenning, afgewisseld met historische én persoonlijke toelichtende woorden door Martin Walton. Alle liederen gaan over de liefde en het leven!

Dirigent en pianist Wim van Herk heeft een warm hart voor het lichte repertoire, het zit als het ware in zijn genen, en dat is te horen. Hij speelt dit samen met zijn levenslange muzikale vrienden Jan van Drunen (toetsen) en Piet van Winkelhof (drums). 

Het is bijzonder dat Zestien Wad op 6 november optreedt in Haarlem, want normaal gesproken geeft het koor concerten in de Waddenregio. Zestien Wad is een projectkoor van ervaren zangers uit heel Nederland, waarvan drie uit Haarlem, en is opgericht in 2001 op Vlieland. Sindsdien voert het koor jaarlijks een programma uit, meestal klassiek, met soms een uitstapje naar de lichte muziek. De laatste jaren zingt het koor vaak op Ameland, maar soms ook ‘aan de wal’, dit keer dus in Haarlem!

Zondag 6 november 2022 15.30 uur. Lutherse Kerk Witte Herenstraat 22 | 2011 NV Haarlem 

Het concert duurt tot ca. 17.30 uur.

Toegangskaarten:

Voorverkoop via www.zestienwad.nl. Volwassenen € 16, inclusief programma en pauzedrankje (aan de zaal € 20). Jongeren t/m 18 jaar en CJP: € 5,-