Haarlems mannenkoor Zang en Vriendschap in concert: ‘Na twee jaar eindelijk de uitvoering’

Uit
Het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap treedt op met Zangstudio Haarlem.
Het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap treedt op met Zangstudio Haarlem. (Foto: PR )

HAARLEM - Eindelijk! Na twee jaar gaan Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap en Zangstudio Haarlem een bijzondere uitvoering geven. Het is een unieke samenwerking die beide koren met elkaar aangaan. Beide koren zingen een Argentijnse mis, Misa Criolla en Misa Tango, op zondag 13 november om 15:30 uur in de Haarlemse St. Josephkerk.

Na twee jaar, door corona, kunnen beide koren de handen ineen slaan. De dirigent van Zang en Vriendschap, Arno Vree, heeft de originele Misa Criolla van componist Ariel Ramírez, voor mannenkoor gearrangeerd. “Dat zorgt voor een swingende en aangrijpende Zuid-Amerikaanse sfeer”, zegt Bert Koopman, voorzitter van Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap. “Het zijn beiden bijzondere missen. Als je het geheel van zang en muziek hoort, is dat zó mooi.”

Projectzangers

Bij de uitvoering zingen ook verschillende projectzangers mee. Op die manier kunnen mannen, over een bepaalde periode, uitzoeken of mannenkoorzang iets voor hen is. Dat zoveel projectzangers meedoen, gaat geheel tegen de trend in. Sommige mannen hebben nu al aangegeven dat ze onderdeel willen blijven van Zang en Vriendschap.

Het Kamerkoor van Zangstudio Haarlem, onder leiding van Michel Poels, zingt tijdens het concert de Misa Tango, ook wel bekend als Misa a Buenos Aires. van Martín Palmeri. Met een traditioneel tango-orkest. klinken hartverscheurende melodieën op stoere tango-ritmes. Sommigen denken dat de mezzosopraan, een dwaze moeder symboliseert.”

Kaartverkoop gestart

Kaarten kunnen eenvoudig digitaal worden besteld op de websites van Zang en Vriendschap en Zangstudio Haarlem. Kaarten kosten € 20 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 15. De kaarten die in het verleden via Zang en Vriendschap gekocht zijn, zijn nog steeds geldig. Publiek dat via Zangstudio Haarlem kaarten kocht heeft al bericht ontvangen.