Zang en Vriendschap sluit een druk jaar af

Uit
Zang en Vriendschap sluit een druk jaar af met een kerstconcert.
Zang en Vriendschap sluit een druk jaar af met een kerstconcert. (Foto: Onno Hulshof)

HAARLEM - Om het kerstgevoel nog meer te versterken, houdt Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap een kerstconcert. Op zaterdagavond 17 december om 20.00 uur in de Haarlemse Wilhelminakerk worden bekende en minder bekende kerstliederen gezongen. Het leuke van dit concert is dat van het publiek wordt gevraagd om mee te zingen.

“Het was een druk en vooral een leuk jaar. Na de coronastop hebben wij een soort inhaalslag gehouden en drie verschillende optredens kunnen verzorgen”, vertelt Bert Koopman voorzitter van Zang en Vriendschap. “Na Goud van Oud en Misa Criolla, in een overvolle Josephkerk, is ons kerstconcert de kers op de taart van dit jaar.” Tijdens dit concert zingen ook de projectzangers mee. Sommige zangers vonden het zo leuk, dat ze zijn gebleven en lid werden van het koor.

Mezzosopraan Desirée Verlaan zingt diverse kerstliederen met het koor. En er is pianobegeleiding van Gerrie Meijers en Arno Vree dirigeert. Kaarten à €15 zijn eenvoudig te verkrijgen op zangenenvriendschap.nl en te koop bij de kerk.