De Messiah van Händel door Boi Akih

Uit
De Messiah van Händel door Boi Akih.
De Messiah van Händel door Boi Akih. (Foto: Matthieu Landweer)

HAARLEM - Het veelzijdige Boi Akih brengt op 12 december in samenwerking met de Pletterij hun geheel eigen versie van de Messiah van Händel. Voor deze gelegenheid werken zangeres Monica Akihary en gitarist-componist Niels Brouwer samen met altvioliste Saskia Meijs en koraspeler Sekou Dioubate.

Deze uitvoering van het beroemde oratorium van Georg Friedrich Händel uit 1741 is totaal non-conformistisch, maar met veel respect voor de oorspronkelijke compositie én helemaal conform de werkwijze van Händel zelf. Met een bezetting en klankvoorstelling in gedachten liet deze veelzijdige barokcomponist zich inspireren door het vakmanschap en de expressie van de solisten. Hij herschreef zijn eigen werk vaak als de uitvoering daar om vroeg en hij stond open voor verandering, nieuwe ideeën en stijlen.

Boi Akih brengt een geheel eigen versie van dit meesterwerk, met hun persoonlijke muziekidioom en een niet alledaagse bezetting met zevensnarige gitaar, altviool, 35-snarige kora en zang. De eigenzinnige combinatie van deze snaarinstrumenten vormt een wonderschoon geheel waarop Monica Akihary met haar flexibele en warme stem de klassieke teksten van nieuwe zeggingskracht voorziet.

Kaarten a 15,- kunnen worden besteld via de website van de Pletterij: https://www.pletterij.nl/event/12-dec-22-de-messiah-van-handel-door-boi-akih-lutherse-kerk/