Preek van de Leek: thuiskomen na een pelgrimstocht

Uit
Thijs Evers
Thijs Evers (Foto: aangeleverd )

HEEMSTEDE - Thijs Evers maakte een pelgrimstocht van Heemstede naar Santiago de Compostella. Het zorgde voor euforie, maar die was van korte duur. Thuis begon Thijs zich steeds meer af te vragen wat met de rest van zijn leven wilde gaan doen. In deze Preek van de Leek neemt Thijs ons mee in zijn zoektocht naar zichzelf.

Afgestudeerd in de psychologie, gelukkig getrouwd en succesvol in de wereld van vastgoed, heeft Thijs Evers een grote passie voor wandelen en dan met name pelgrimstochten. Zijn grootste droom was om op zijn 60ste vanuit zijn huis in Heemstede naar Santiago de Compostella te wandelen: 2.700 km. enkele reis. Ondanks dat iedereen hem dat afraadde, is hij op pad gegaan en heeft zijn bestemming na 97 dagen te voet bereikt. Na een korte euforie over het behalen van dit magische doel, kon hij thuis in Heemstede zijn draai niet vinden. Hij was somber en onzeker; wat wilde hij nu met de rest van zijn leven doen? Hoe kan hij van betekenis zijn en een verschil maken? Thuis in Heemstede begon zijn nieuwe, innerlijke tocht: een zoektocht naar betekenis – dit keer zonder wegwijzers en zonder duidelijk doel. 

Entree

Entree is vrij. Aanvang is 15:30 in de Oude Kerk aan de Wilhelminaplein in Heemstede. Op de website www.kerkpleinheemstede.nl/preek-van-de-leek leest u hoe u, als u de Preek van de Leek niet persoonlijk kunt bijwonen, deze via een livestream op YouTube kunt volgen.