UPDATE

Overzicht: deze Haarlemse evenementen gaan in december 2021 wel en niet door

Uitgaan
Helaas, de kerstmarkt gaat niet door, maar andere evenementen (vooralsnog) wel!
Helaas, de kerstmarkt gaat niet door, maar andere evenementen (vooralsnog) wel! (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Waren we net weer een beetje gewend aan het ‘gewone’ leven, inmiddels is het schrappen van evenementen weer de keiharde realiteit. Maar hoe zit dat in Haarlem? Welke grote events gaan in Haarlem in december wel en niet door? Een handig overzicht vind je in dit artikel.

Kerstmarkt Haarlem 2021 (11 & 12 december)

Helaas, begin november kwam het bericht dat de kerstmarkt in Haarlem - waar jaarlijks duizenden mensen op afkomen - toch wordt geschrapt en dus NIET doorgaat. “We hebben helaas moeten besluiten om de 28ste editie van de Haarlemse kerstmarkt te annuleren, vanwege de oplopende besmettingen en behoefte aan duidelijkheid bij de ondernemers”, aldus de gemeente.

3-daags evenement

Wél is er goed nieuws voor 2022 vanuit de organisatie van de Haarlemse kerstmarkt 2021: “Volgend jaar komen wij terug met een driedaags event. Voor nu willen wij iedereen bedanken voor het enthousiasme en interesse in ons event.”


Santa Run Haarlem 2021 (17 december)

Ook de organisatie van de SantaRun heeft hun evenement uiteindelijk moeten aflasten. De SantaRun Haarlem 2021 gaat dus NIET door.


Kerstshow It’s Christmas Time (23 december)

Helaas, ook slecht nieuws voor wie op 23 december naar de kerstshow van Van Tok Music Entertainment wilde. Dit evenement gaat NIET door. De show was in 2018 het klapstuk van de Haarlemse Kerstmarkt, maar ook door dit event in december is nu een streep gezet.


Haarlem Jazz & More - wintereditie 2021 (23 december)

De wintereditie van Haarlem Jazz & More gaat dit jaar NIET door. Organisator Martijn Bevelander: “De 23e - waarop de wintereditie van Jazz zou plaatsvinden - is geschrapt vanwege het gebrek aan politiecapaciteit. Het zou niet te doen zijn om te controleren of iedereen zich aan de coronaregels houdt.”

Tekst gaat door onder de foto

evenementen haarlem wel niet door corona 2021
Haarlem Jazz in normale tijden - foto: Rowin van Diest

Kerstsamenzang / Silent Disco Haarlem 2021 (24 december)

De jaarlijkse Kerstsamenzang gaat WEL door, al dan niet in alternatieve vorm. Lees hier alles over de Kerstsamenzang en Kerstmis Haarlem 2021 in de Grote of St. Bavokerk.

Update 29 november: vooralsnog is er nog geen streep gezet door dit event.


Kerstcircus Haarlem (23 december 2021 - 9 januari 2022)

Helaas, waar de organisatie eerst nog goede hoop had, gaat ook het Kerstcircus Haarlem NIET door. De organisatie buigt zich nu over circussen in 2022/2023. In onderstaand artikel lees je wat er met je kaartje gebeurt.