Voorjaarsvakantie 2022: 5 x dit kun je met kinderen doen in (en rond) Haarlem

Uitgaan
Ook bij Peppa Pig World of Play kun je in de voorjaarsvakantie je lol op!
Ook bij Peppa Pig World of Play kun je in de voorjaarsvakantie je lol op! (Foto: HaarlemforKids)

HAARLEM - Van 19 tot en met 27 februari 2022 is het Voorjaarsvakantie en zijn de scholen ook in Haarlem dicht. Wat kun je met kinderen in Haarlem en omgeving doen tijdens deze Krokusvakantie? In samenwerking met HaarlemforKids: 5 x activiteiten voor in de Voorjaarsvakantie in (en rond) Haarlem!

Psst! Ga je geen dagje maar een heel weekendje weg in Haarlem? Check dan deze tips.

1. World of Dinos (Amsterdam)

2. Peppa Pig World of Play (Leidschendam)

3. LAM-museum (Lisse)

4. Haarlemmermeerse Bos (Hoofddorp)

5. Amsterdamse Waterleidingduinen (omgeving Haarlem)

Hieronder lichten we alle tips nog even toe. “Gelukkig wonen we in een prachtige omgeving, met volop mogelijkheden voor leuke uitjes”, zo zegt Helen, een van de moeders van het populaire platform HaarlemforKids (zie ook Instagram).

1. World of Dinos (Amsterdam)

Deze reizende dino-expositie vind je nog tot en met 27 februari in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. En de moeders van HaarlemforKids zijn fan! “Je vindt er maar liefst 50 indrukwekkende, levensgrote dinosaurus-replica’s, evenals een speciale speelzone voor kinderen met onder meer een kasteelspringkussen en een rondrijdende trein voor kids tot 10 jaar. Even uitrusten doe je bij het café, waar genoeg Lego-tafels staan om ook de kinderen hier te vermaken. Aan het eind van de dag krijgen je kids nog een presentje en een echt certificaat - mits ze de jacht naar de schat goed hebben volbracht (spoiler: ook als ze de jacht niet helemaal hebben voltooid, worden ze niet overgeslagen).

Reserveer je tickets online, en dan is het op naar een hele middag speelplezier!

Let op: tekst gaat door onder elke foto

krokusvakantie tips kinderen haarlem
World of Dinos - HaarlemforKids

2. Peppa Pig World of Play (Leidschendam)

Peppa Pig World of Play is een gloednieuwe indoor speeltuin in het Westfield-winkelcentrum met genoeg te doen voor alle leeftijden. Wat dacht je van de Trein van Opa Pig? De Boomhut van Peppa zelf? Of je dompelt je onder in het Ondergrondse Avontuur van Kelly Konijn! “In totaal zijn er 12 speelzones, er zijn meerdere snackmogelijkheden en parkeren is gratis (P5 is de dichtstbijzijnde). Onze kinderen blijven maar vragen wanneer we weer terug gaan!”

Tickets bestel je online. Geniet ervan!

voorjaarsvakantie tips wat te doen kids
Peppa Pig World of Play - HaarlemforKids

3. LAM & Keukenhof Castle (Lisse)

Weet je niet wat te doen in de voorjaarsvakantie in Haarlem en omgeving? Breng eens een bezoekje aan het LAM Museum! Je vindt dit food art museum op 20 minuten rijden van Haarlem. “Dit museum is echt briljant”, aldus de moeders. “Gelegen op het Keukenhof-terrein, en perfect geschikt voor een dagje uit voor een paar uur. Interactief, bijna betoverend, voor alle leeftijden en nog leerzaam ook: je leert kijken naar voedsel vanuit een heel ander perspectief. Van schilderijen tot sculpturen en nog veel meer.. je kunt er zelfs een speurtocht doen of een digitale tour volgen via je mobiele telefoon. Op het terrein kun je overigens ook nog naar het restaurant, en er is een kinderboerderij, een heus kabouterpad en een speeltuin. Genoeg te beleven voor een hele middag, dus!”

Meer informatie over dit dagje uit in de voorjaarsvakantie op LAMLisse.nl

voorjaarsvakantie tips kinderen haarlem
LAM Museum - HaarlemforKids

4. Voorjaarsvakantie tips: Haarlemmermeerse Bos (Hoofddorp)

Dit pittoreske park ligt op een klein half uurtje van Haarlem en (30 min met de fiets, 20 met de auto). Zowel in de zomer als in de winter kun je hier je lol op! Je hebt er diverse speeltuinen voor alle leeftijden, allemaal te vinden rondom het prachtige meer. Helen: “Onze tip? Ga er met de fiets heen, zodat je je gemakkelijk tussen de diverse speeltuinen kunt verplaatsen, zonder dat je benen moe worden (het bos is ongeveer 115 hectare groot).” Je kunt pauze inlassen en wat lekkers halen bij Papa’s Beach House. Ook zijn er openbare toiletten. 

krokusvakantie wat te doen kinderen
Het Haarlemmermeerse Bos. - Helen England

5. Voorjaarsvakantie tips: Amsterdamse Waterleidingduinen 

Ook hier kun je in de Voorjaarsvakantie je lol wel op. Het natuurgebied is 3400 hectare groot en heeft 4 ingangen (2 in Vogelenzang, 1 in De Zilk en 1 vlakbij Haarlem in Zandvoort). Ook vind je in de Amsterdamse Waterleidingduinen maar liefst 14 wandelroutes. Herten spotten is hier een makkie (de laatste keer zagen de moeders en kids van HaarlemforKids er zelfs 40!) en een leuke opdracht voor kinderen. Bij De Zilk vind je daarbij een klein kabouterdorp, verstopt in een soort greppel op zo’n 15 minuten lopen van de ingang (zie HaarlemforKids op Instagram voor een routekaart). Een dagkaart voor de entree kost 1,50 euro, voor een jaarkaart betaal je 10 euro (jaarparkeerkaart 35 euro - en voor een dag parkeren 2 euro).

vakantie tips haarlem voorjaarsvakantie
Kabouterdorp in de Amsterdamse Waterleidingduinen. - Helen England