Gipsy flamenco gitaarconcert in Rosenstock-Huessy huis

Uitgaan
Manito
Manito (Foto: Edwin Huizing)

HAARLEM - Op zaterdagavond 17 juni wordt er een akoestisch concert gehouden in de kapel van het Rosenstock-Huessy huis, door gipsy gitarist Manito. Met zijn vurige gitaarklanken en verhalende improvisaties neemt hij zijn publiek mee op reis naar een wereld vol sentiment, passie en weemoed. Op het repertoire staan zowel eigen composities als traditionals, waarbij de rumba uit de Camargue als een rode draad door de muziek loopt.

Manito speelt ‘hoe de sterren staan, de maan schijnt en de wind waait’. Het bitterzoete karakter in zijn muziek is de weerklank van het leven; trieste- en vreugdevolle momenten zoeken een uitweg via zijn gitaar. Zijn naam is een verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. Dit optreden is een absolute aanrader voor de liefhebber van Spaanse gitaar.

Het Rosenstock-Huessy huis is gelegen in de oude binnenstad aan de Hagestraat 10 te Haarlem. De aanvang is om 20:00 uur. Aan de kassa kan alleen contant worden afgerekend. Reserveringen via info@manito.biz of 06-23259107. Meer info via www.manito.biz.