Zomeravondmuziek in de Bavo

Uitgaan
De avonden worden inhoudelijk als muzikaal ingevuld rondom drie thema's.
De avonden worden inhoudelijk als muzikaal ingevuld rondom drie thema's. (Foto: Frauke Riether)

HAARLEM - De serie Zomeravondmuziek staat deze zomer voor de 35e keer in de Grote of St.-Bavokerk op het programma. Een reeks concerten, vespers en evensongs tijdens de zomermaanden, waarin de muziek centraal staat. Tot en met 30 juli is iedereen welkom om deze prachtige muzikale avonden bij te wonen. Speciaal dit jaar is de samenwerking met Stadsklooster Haarlem.

Dit jaar worden er drie zomeravonden ingevuld in samenwerking met Stadsklooster Haarlem. Drie bekende Nederlanders/Haarlemmers zijn uitgenodigd om elk een avonddienst vorm te geven, zowel inhoudelijk als muzikaal, rondom de thema’s Geloof, Hoop en Liefde.

Thema’s

Zondag 11 juni is Tineke Steenbrink, organist en artistiek leider van het orkest Holland Baroque, te gast en zal spreken over het thema Geloof in het licht van muziek. Ook verzorgt ze zelf de muzikale omlijsting deze avond. Op zondag 25 juni haalt journalist Frénk van der Linden de vechtscheiding van zijn ouders aan om zijn overpeinzingen over hoop, verlangen en verlossing te delen. Adriaan de Koster (tenor) en Lieven Termont (bariton) van het Belgische Utopia Ensemble luisteren deze avond op. De derde zomeravond in samenwerking met Stadsklooster Haarlem op 9 juli is aan acteur en zanger Jim de Groot. Hij neemt het publiek mee op een andere weg van het thema Liefde. Niet gezien vanuit het kind of als de volwassene, maar vanuit een duisternis waarin elk mens zomaar kan belanden. Ook hij verzorgt zelf de muziek van deze zomeravond.

Overig programma

Op het programma van de overige zomeravonden staan diverse koren, zowel nationaal als internationaal. The Choir of Royal Holloway London komt weer terug, nadat het eerder een geweldige indruk maakte in de Bavo. Ook zijn er optredens van het Roder Jongenskoor, de Oude Bavo Cantorij en Martinus Cantorij. Oude Muziek klinkt op Pinksterzondag door Canto Chiaroscuro. Het professionele ensemble zingt composities uit de Italiaanse Renaissance. Een ander beroepskoor, het vocaal kwintet Voces Atticae, voert werken uit van onder anderen William Byrd. Net als afgelopen jaren is ook het Koor voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek onder leiding van Antoine Oomen te gast.

Entree

Elke zomeravond duurt van 19:00 – 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Om deze serie avonden mogelijk te maken wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd. Zomeravondmuziek wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Haarlem-Centrum in samenwerking met Stadsklooster Haarlem. Kijk voor meer informatie op www.stadskloosterhaarlem.nl.