Volop activiteiten in de Pletterij

Uitgaan
De komende periode is er weer van alles te doen in de Pletterij
De komende periode is er weer van alles te doen in de Pletterij (Foto: Google Street View)

HAARLEM - De komende periode valt er van alles te beleven in de Pletterij in Haarlem. Hieronder een overzicht van de activiteiten.

DON 30 NOV: JONGE MENSEN IN DE KNEL

De meerderheid van jonge mensen tussen de 12 en 25 jaar heeft psychische klachten, gevoelens van eenzaamheid en zelfs gedachten aan zelfdoding, zo blijkt uit onderzoek over de afgelopen twee jaar. Een alarmerende stijging ten opzichte van de jaren daarvoor.

Donderdagavond 30 november is in de Pletterij een discussie over deze zorgwekkende zaak. Gasten zijn Amber Berlijn, Mark van Dijk, Kristien Rüschen en Menzo Schrik. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te denken en praten. Aanvang 20 uur, toegang 3 euro, met HaarlemPas en onder de 5 jaar 1,50. Het debat is ook te volgen via het Youtube-kanaal van de Pletterij.

ZA 2 DEC: SALVOANDREA’S DRIFTING QUARTET

Dit kwartet bestaat uit vier topmusici uit de Nederlandse jazzscene. Trombonist Salvoandrea Lucifora weet de melodische en akoestische mogelijkheden van zijn instrument volkomen uit te buiten. Marta Warelis is een pianiste met een achtergrond in zowel de klassieke als de impro muziek. Omer Govreen is een veelgevraagd bassist. Marcos Baggianis al jaren een prominente drummer in Nederland.

Aanvang 20 uur, kaarten 12,50, met HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro. Gratis livestream op Youtube-kanaal van de Pletterij.

MA 4 DEC: EINDE VAN HET KAPITALISME?

Wat is de rol van geld en geldschieters (de banken) in de keuzes die de politiek maakt? En hoe kan het anders? Daarover gaat het in de derde bijeenkomst maandag 4 december in een serie gesprekken in de Pletterij over hoe we de economie anders kunnen inrichten. Op steeds meer gebieden blijkt ons huidig economisch systeem geen antwoord meer te bieden op de grote vragen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd. Sterker nog: het huidige kapitalistische systeem vergroot vaak de problemen.

In deze discussie komen Hans Stegeman van de Triodos bank en Marijn Polet van adviesbureau Copper8 met mogelijke oplossingen en alternatieve keuzes. De avond wordt gemodereerd door econoom Shinta Oosterwaal.

Aanvang 20 uur, kaartjes 3 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50 euro.

VRIJ 8 DEC: HET LEVEN IS SNEL GENOEG, BOEKPRESENTATIE

Op 8 december presenteert uitgeverij In de Knipscheer het boek ‘Het leven is snel genoeg’. Twee novellen geschreven door Hein van der Hoeven op basis van twaalf bestaande schilderijen van beeldend kunstenaar Diederik Gerlach. Dit werk van Gerlach is in het boek paginagroot in 4-kleuren afgebeeld. Aanvang 20.00 uur. Gratis toegang, reserveren is gewenst.