Haarlems koor Rumours viert 25-jarig bestaan in Zang en Vriendschap

Uitgaan
Al 25 jaar zingt het Haarlemse koor Rumours met veel plezier ‘lichte muziek
Al 25 jaar zingt het Haarlemse koor Rumours met veel plezier ‘lichte muziek (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Al 25 jaar zingt het Haarlemse koor Rumours met veel plezier ‘lichte muziek’. En dat wil zeggen, liedjes uit verschillende tijden en in verschillende talen. Mensen vinden de Engelse naam van het koor soms lastig uit te spreken. Het moet klinken als ‘roemers’ en niet als ‘rumoer’. Roemers, dat klinkt in Haarlem wel bekend, dat is een drukbezocht café aan de Botermarkt. Daar is het koor Rumours dan ook opgericht en dat verklaart de naam.

Een van de koorleden van het eerste uur, Fleur Stringer, zegt over het 25-jarig bestaan: “Het is al die jaren gezellig geweest in het koor, maar we proberen ook om steeds een beetje beter te zingen, en daar werken we tijdens de repetities op donderdag ook hard aan”. 

Stimuleren

Voorzitter Marja Kreuk vult aan dat het koor boft met hun fantastische dirigent Paul Geurts, die iedere week uit Baarn naar Haarlem komt, en die met veel geduld en muzikaal talent het koor steeds weer stimuleert om er wat moois van te maken. Ook is ze blij met het feit dat Rumours steeds voldoende bassen en tenoren heeft weten te vinden. Dat is niet voor ieder gemengd koor zo vanzelfsprekend, weet ze. Maar, vult ze snel aan: “Er kunnen er nog meer bij, hoor!” Dat het na 25 jaar nog steeds goed gaat met het koor, is volgens Marja ook te danken aan de stimulans die de gemeente Haarlem geeft aan amateurkunst.

Jubileumconcert

En met een subsidie van het Haarlemsche Muziekfonds, dat al sinds 1878 bestaat, kan Rumours op 9 december een feestelijk jubileumconcert geven in het gebouw van Zang en Vriendschap in de Zijlstraat. Thema van het concert is: ‘Ik wil zo graag de wereld zien’, en dat thema wordt ingevuld met liedjes over en uit meerdere landen, mooie muziek en foto’s van over de hele wereld.

Meer informatie over het koor en het concert is te vinden op de website www.rumourshaarlem.nl.