HTC dames wagen zich aan zware fietstocht

Uitgaan
HTC brengt het stuk Zadelpijn op de planken
HTC brengt het stuk Zadelpijn op de planken (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Sinds het toneelstuk ‘Zadelpijn en ander damesleed’ naar de roman van Liza Sambeek zijn première beleefde in 2010, is het stuk meerdere malen met succes opgevoerd. Op 9 en 10 december is het de beurt aan de dames van HTC, de bekende Haarlemse toneelclub.

Eén keer per jaar gaan zes vriendinnen op fietsvakantie in Frankrijk. De vrouwen worstelen ieder met problemen op het gebied van werk, liefde, ziekte of verlies. Vriendschap is vaak vanzelfsprekend, maar heel vaak ook niet. De actrices van HTC laten deze ontroerende fietsreis, deze Tour de Tites, onomwonden zien: de langdurige vriendschap krijgt zware klappen te verwerken met grote gevolgen voor alle deelneemsters.

Humor en ongemak

In Zadelpijn wordt gefietst, gezongen, gelachen. Gegeten, geruzied en gehuild. Gelukkig proberen de dames met veel humor hun ongemakken de baas te blijven. Zadelpijn is een vrolijke voorstelling, met zo nu en dan een rauw randje en regelmatig een muzikaal intermezzo.

De grootste uitdaging voor de cast van HTC was het ophalen van de kennis van de Franse taal. Want deze hebben ze hard nodig in de voorstelling ‘Zadelpijn en ander damesleed’ onder regie van Marcel Kragt.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.haarlemschetoneelclub.nl