Evenementen in de Pletterij

Uitgaan
Bruno Truyens tijdens de uitreiking van de Henny Hogenbijl Prijs
Bruno Truyens tijdens de uitreiking van de Henny Hogenbijl Prijs (Foto: Melle Meivogel)

HAARLEM - Ook de komende dagen is er weer van alles te doen in de Pletterij in Haarlem. Een overzicht van de activiteiten.

Op 8 december presenteert uitgeverij In de Knipscheer het boek ‘Het leven is snel genoeg’. Twee novellen geschreven door Hein van der Hoeven op basis van twaalf bestaande schilderijen van beeldend kunstenaar Diederik Gerlach. Dit werk van Gerlach is in het boek paginagroot in 4-kleuren afgebeeld.

In het programma vertellen Gerlach en Van der Hoeven hoe hun gezamenlijke kunstwerk tot stand is gekomen. Fotograaf en videomaker Eric de Vries maakte er een korte film over die deze avond wordt vertoond. Na afloop boekverkoop met signeren.

Aanvang 20.00 uur. Gratis toegang, maar reserveren is gewenst. Gratis livestream.

ZON 10 DEC: VERHALENPODIUM

Iedere tweede zondag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal te vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Dit keer: een onmogelijke opdracht.

Wil je vertellen? Neem dan contact op met Petra van Dam: info@hetverhaaltheater.nl

Aanvang 16 uur, toegang 7,50.

VRIJ 15 DEC: KLASSIEKE MUZIEK MET BRUNO

Een thematische reis door de klassieke muziekgeschiedenis met Bruno Truyens van Bruno Klassiek. Bruna zet zich al 25 jaar in voor het promoten van klassieke muziek in zijn Haarlemse winkel. Hij presenteert een serie muziekavonden in de Pletterij waarvan de eerste op vrijdag 15 december met als titel: Rituelen, devotie en macht. 

De data van de overige vijf avonden staan nog niet vast, de thema’s wel: Geestelijken bespot, Pracht, praal en macht, Dansen om de macht, Tekenen van verzet, Broodheren versus creatieve vrijheid.

Voor meer informatie over Bruno www.brunoklassiek.nl/over-ons.

Aanvang 20 uur, kaartjes 10 euro, HaarlemPas of onder de 25 jaar 7,50. Livestream of podcast via het Youtube-kanaal op de site.