Kunst op het stadhuis – Belinda Claushuis

Uitgaan
André typeert de kunst van Belinda als vrouwelijk, benaderbaar en kwetsbaar. Het is dromerig.
André typeert de kunst van Belinda als vrouwelijk, benaderbaar en kwetsbaar. Het is dromerig. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Kunst op het stadhuis is een estafette-expositie van twee kunstwerken op het stadhuis van Haarlem. In de werkkamer van de wethouder Cultuur, Diana van Loenen, hangen om de zes weken andere werken van een lid van de Haarlemse vereniging voor beeldend kunstenaars: De Vishal. 

Tijdens de wisseling van de kunstwerken ontvangt de wethouder de komende en de vertrekkende kunstenaar, waarbij zij kennismaakt met de nieuwe en afscheid neemt van de ‘oude’ kunstenaar. Diana van Loenen: ‘’Ik vind het belangrijk om Haarlemse kunstenaars persoonlijk te leren kennen en een podium te bieden’’.

Typering

Deze keer maken we kennis met het werk van Belinda Claushuis en nemen we afscheid van het werk André Evers. André typeert de kunst van Belinda als vrouwelijk, benaderbaar en kwetsbaar. Het is dromerig. Belinda is sinds 2013 werkzaam in haar atelier aan huis in Haarlem waar zij zich voornamelijk bezighoudt op teken- en snijwerk in papier. Echt monnikenwerk en zeer arbeidsintensief. 

De inspiratie van onderstaand werk genaamd ‘’Tuinmannen’’ ontstond op een glamping in Amsterdam waar Belinda bevriend raakte met twee tuinmannen die daar een tuin aan het aanleggen waren. De tekening vloeit voort uit een foto die Belinda maakte van de twee tuinmannen. Meer zien? Volg Belinda op instagram.com/belinda_claushuis/