Sfeervolle Keltische muziek en Jazz kwintet in ‘t Mosterdzaadje

Uitgaan
Andawenn speelt sfeervolle instrumentale Keltische muziek
Andawenn speelt sfeervolle instrumentale Keltische muziek (Foto: Aangeleverd)

SANTPOORT - Op zaterdag 9 maart om 15.00 uur treedt Andawenn op in ‘t Mosterdzaadje. Een nieuw duo met muziek uit Ierland, Schotland en Bretagne. De uitvoerenden zijn Maaike de Waal op ‘whistles’, houten en Ierse fluiten en Hans Elzinga op gitaren.

Andawenn speelt sfeervolle instrumentale Keltische muziek. Betoverend mooie melodieën om stil naar te luisteren, maar ook dansmuziek om bij te bewegen.

Hun optredens laten bijzondere interpretaties zien van traditionele melodieën maar ook originele composities in eigen unieke muziekstijl. Muziek die tegelijkertijd tijdloos en eigentijds is, waardoor het aantrekkelijk is voor liefhebbers van traditionele en moderne folkmuziek. Maaike en Hans zijn regelmatig te gast op festivals, theater en culturele centra. In ‘t Mosterdzaadje maken ze hun debuut.

The Dam Jawn Jazz Quintet

Zondag 10 maart om 15.00 uur is het tijd voor een goed stuk jazz muziek in ‘t Mosterdzaadje. Te gast is dan The Dam Jawn Jazz Quintet. We maken kennis met een internationaal samengestelde band van 5 jonge musici die in Amsterdam wonen. De leden zijn: Martín Díaz (altsaxofoon) en Joan Fort (gitaar) beiden uit Barcelona. Philip Lewin (bas) uit Stuttgart, Nitin Parree (drums) en Frank Groenendijk (tenorsaxofoon) uit Nederland.

The Dam Jawn hebben elkaar gevonden toen ze in Philadelphia woonden. Op hun eigen ervaringen geïnspireerd componeerden en arrangeerden zij nieuwe muziek waarin hun gezamenlijke stem klinkt. Op hun debuutalbum speelt ook de legendarische altsaxofonist Dick Oatts mee. Hij begeleidde hen bij het schrijven van muziek en maken van arrangementen. The Dam Jawn hebben hun eigen geluid gevormd, geïnspireerd door de huidige jazzscene in Philadelphia, evenals diens rijke muzikale verleden.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-53789625 www.mosterdzaadje.nl

Vanaf een half uur voor aanvang is de deur open.

Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10

The Dam Jawn Jazz Quintet