Verhalenkaravaan voor psychische problemen

Zorg
Opgroeien met ouders met psychische problemen heeft enorme impact op het leven van een kind.
Opgroeien met ouders met psychische problemen heeft enorme impact op het leven van een kind. (Foto: Mental Health America (MHA)

HEEMSTEDE - Opgroeien met ouders met psychische problemen is voor een kind vaak eenzaam. Behalve zorgen is er ook het gemis van een ouder, die er met de volle aandacht voor jou kan zijn. Dit heeft een enorme impact op het leven van een kind. Mariëlle Castelein vertelt hierover bij Verhalenkaravaan op woensdag 31 mei van 19:00 - 21:00 uur bij Plein 1 in Heemstede.

Mariëlle is een krachtige vrouw, met een vrolijke uitstraling. Wie haar ziet, vermoedt niet dat zij haar hele leven zorgde voor haar ouders en broer met psychische problemen. Buitenstaanders zien de psychische problemen en de zorgen die een kind daarover heeft niet altijd. Mariëlle kampte vooral met dit onzichtbare deel van mantelzorg. Het missen van iemand die voor jou zorgt, het gebrek aan veiligheid en wederkerigheid.

Op 31 mei vertelt Mariëlle over haar mantelzorger-zijn. Over wat zij gemist heeft, maar vooral ook over wat haar kracht geeft en hoe zij voor zichzelf zorgt. Daarna is er gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan met een hapje en een drankje. Iedereen die betrokken is bij iemand met psychische klachten is van harte uitgenodigd om te komen. Ook een vriend, vriendin, buurman of buurvrouw is welkom.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.tandemmantelzorg.nl of neem contact op via telefoon/WhatsApp 023 891 0610.