4-jarig jongetje overleden bij ongeluk A4

112-nieuws
Bij het dodelijke ongeval op de A4 is een 4-jarig jongetje komen te overlijden.
Bij het dodelijke ongeval op de A4 is een 4-jarig jongetje komen te overlijden. (Foto: Archief Rodi)

HOOFDDORP - In de nacht van zaterdag op zondag vond een ernstig verkeersongeval plaats op de A4 bij Hoofddorp met twee personenauto’s. Bij het ongeval raakte een 4-jarig jongetje ernstig gewond. In het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen. De twee inzittenden van de andere auto werden door de politie aangehouden. Mogelijk waren zij onder invloed.

“Rond 01:15 uur kwam een melding binnen van een aanrijding op de A4”, vertelt de politie. “Twee personenauto’s waren op de snelweg in botsing gekomen. In één auto zaten een man, een vrouw en hun twee jonge kinderen. Zij werden allen naar het ziekenhuis vervoerd.”

Onder invloed

De politie laat weten dat de twee betrokkenen uit de andere auto, een 27-jarige man uit Veldhoven en een 26-jarige man uit Almelo, ongedeerd bleven. Wel zijn zij aangehouden omdat ze mogelijk onder invloed waren. Beiden zitten nog vast.

Dodelijk ongeval A4: getuigen gezocht 

De experts van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) hebben uitgebreid onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval en doen verder onderzoek naar dit ernstige incident. Hiervoor zijn zij nog op zoek naar getuigen.

“Heeft u rond 01:15 uur het ongeval zien gebeuren op de A4 en nog niet met politie gesproken? Of heeft u die avond over de A4 gereden en mogelijk dashcam-beelden van het ongeluk? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Beeldmateriaal kunt u ook uploaden via het tipformulier onder vermelding van zaaknummer 2021237107.”