Swingen op je stoel bij het Sloterplas Art Festival

Algemeen
De programmering van het Sloterplas Art Festival weer swingend
De programmering van het Sloterplas Art Festival weer swingend (Foto: Hadi Mahmoudi)

 NIEUW-WEST - Het Sloterplas Art Festival gaat door. Dit jaar alweer de dertiende editie. Zaterdag 11 september kan er weer genoten worden van mooie dans- en muziekoptredens, spoken word artiesten, kan er deelgenomen aan de djembé workshop, ontmoeten gezellige mensen elkaar, kan er lekker gegeten en gedronken en swingen op de stoel. Alles gebeurt van 17.00 uur tot 22.00 uur bij Buurtwerkplaats Noorderhof, naast het Sloterparkbad, aan de Sloterplas. 

Uiteraard moeten er aan de corana-maatregelen worden gehouden. Dat beteken dat er bij de ingang een legitimatiebewijs en vaccinatie QR-code moet worden getoond. Dat kan met de Corona Check-App of een printversie. Ook wordt het mobiele telefoonnummer of mailadres geregistreerd. Publiek krijgt een zitplaats toegewezen op de gezellig ingerichte grasweide aan de Sloterplas.

Organisator CreAmClub heeft een bijzonder en gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. Er komen optredens van Klezmagic en de muziekgroep Greener Grass en er kan worden genoten van een dansoptreden van Megan Jane Simons. De presentatie is in handen van Maarten Vos.

New WeSter cultuurprijs 2021

Een belangrijk onderdeel van het festival is de uitreiking van de New WeSter cultuurprijs. Deze jaarlijkse ‘stadsdeel cultuurprijs’ is in het leven geroepen om initiatieven op het gebied van kunst, cultuur, sociaal -maatschappelijke projecten en duurzaamheid in Amsterdam Nieuw west onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Net als andere jaren zijn weer drie bijzondere personen/projecten uit het culturele veld in Nieuw west genomineerd. Dit jaar zijn dat: Arjen Barel van het Storytelling Centre Amsterdam, Roelof Fruithof van het West Beach (Film) Festival en Diana Krabbendam van The Beach.

De voorzitter van de jury en portefeuillehouder kunst- en cultuur Ronald Mauer reikt om 20.00 uur de prijs uit aan de winnaar.

Na de uitreiking van de New WeSter cultuurprijs, treedt de swingende muziekgroep Benjamin Fro & Band op en wordt de avond afgesloten rondom het kampvuur door zangeres Carlien Jeanne;

Ondanks de beperkingen, belooft het weer een gezellige editie van het Sloterplas Art Festival te worden. 

De toegang is gratis. Er is Indonesische catering aanwezig.

Locatie: President Allendelaan 3, Amsterdam Slotermeer. Eindhalte lijn 7. Vrij parkeren in de omgeving. Voor meer informatie: info@creamclub.nl.