De programmering van het Sloterplas Art Festival weer swingend
De programmering van het Sloterplas Art Festival weer swingend (Foto: Hadi Mahmoudi)

Swingen op je stoel bij het Sloterplas Art Festival

Algemeen

 NIEUW-WEST - Het Sloterplas Art Festival gaat door. Dit jaar alweer de dertiende editie. Zaterdag 11 september kan er weer genoten worden van mooie dans- en muziekoptredens, spoken word artiesten, kan er deelgenomen aan de djembé workshop, ontmoeten gezellige mensen elkaar, kan er lekker gegeten en gedronken en swingen op de stoel. Alles gebeurt van 17.00 uur tot 22.00 uur bij Buurtwerkplaats Noorderhof, naast het Sloterparkbad, aan de Sloterplas. 

Uiteraard moeten er aan de corana-maatregelen worden gehouden. Dat beteken dat er bij de ingang een legitimatiebewijs en vaccinatie QR-code moet worden getoond. Dat kan met de Corona Check-App of een printversie. Ook wordt het mobiele telefoonnummer of mailadres geregistreerd. Publiek krijgt een zitplaats toegewezen op de gezellig ingerichte grasweide aan de Sloterplas.

Organisator CreAmClub heeft een bijzonder en gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. Er komen optredens van Klezmagic en de muziekgroep Greener Grass en er kan worden genoten van een dansoptreden van Megan Jane Simons. De presentatie is in handen van Maarten Vos.

New WeSter cultuurprijs 2021

Een belangrijk onderdeel van het festival is de uitreiking van de New WeSter cultuurprijs. Deze jaarlijkse ‘stadsdeel cultuurprijs’ is in het leven geroepen om initiatieven op het gebied van kunst, cultuur, sociaal -maatschappelijke projecten en duurzaamheid in Amsterdam Nieuw west onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Net als andere jaren zijn weer drie bijzondere personen/projecten uit het culturele veld in Nieuw west genomineerd. Dit jaar zijn dat: Arjen Barel van het Storytelling Centre Amsterdam, Roelof Fruithof van het West Beach (Film) Festival en Diana Krabbendam van The Beach.

De voorzitter van de jury en portefeuillehouder kunst- en cultuur Ronald Mauer reikt om 20.00 uur de prijs uit aan de winnaar.

Na de uitreiking van de New WeSter cultuurprijs, treedt de swingende muziekgroep Benjamin Fro & Band op en wordt de avond afgesloten rondom het kampvuur door zangeres Carlien Jeanne;

Ondanks de beperkingen, belooft het weer een gezellige editie van het Sloterplas Art Festival te worden. 

De toegang is gratis. Er is Indonesische catering aanwezig.

Locatie: President Allendelaan 3, Amsterdam Slotermeer. Eindhalte lijn 7. Vrij parkeren in de omgeving. Voor meer informatie: info@creamclub.nl.

Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema de Vlugt Algemeen 24 nov, 11:04
Afbeelding
Mokumse Mikmak 2023: anekdotes, uitspraken, quizjes en meer over Amsterdam Algemeen 23 nov, 11:10
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Ginkgo onthuld in Park Zwanenburg Algemeen 22 nov, 13:45
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Stem op het Van Eesteren Museum voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022 Algemeen 21 nov, 13:04
Afbeelding
Sinterklaas doet na twee jaar Zwanenburg-Halfweg weer aan Algemeen 21 nov, 11:03
Afbeelding
Auto te water geraakt op oprit A9 bij Lijnden Algemeen 21 nov, 08:28
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.