Bleke Rozen Ensemble in Dorpshuis

Algemeen
Het Bleken Rozen Ensemble.
Het Bleken Rozen Ensemble. (Foto: Pr)

BADHOEVEDORP - Het Zondagmiddagpodium presenteert op 7 november om 14.00 uur het Bleke Rozen Ensemble met ‘Op het spoor van de Oriënt-Express’ in Het Dorpshuis, Snelliuslaan 35.

Bleke Rozen Ensemble neemt het publiek mee op een van de beroemdste treinreizen door Europa ‘de Oriënt-Express’, een treinreis die liep van Londen via Parijs en Wenen naar Constantinopel. Door landen dus waar wereldberoemde componisten zoals Vaughan Williams, Brahms, Dvorak en Schumann hun prachtige liedrepertoire hebben geschreven.

Verhalen

Met minimale middelen bezingen de zangeressen van Bleke Rozen Ensemble de verhalen van deze componisten. Tussendoor laten zij het publiek spelenderwijs zien hoe de relatie tussen begeleiding, zang en tekst zich heeft ontwikkeld en hoe in elk land daar andere opvattingen over ontstonden. Van heimelijke erotiek tot openlijke passie, van kinderlijke onschuld tot diep verdriet.

Traditie

Bleke Rozen Ensemble bestaat uit Marina Besselink sopraan, Valérie Friesen alt en Femke de Graaf piano. Ooit begonnen in de traditie van de klassieke recital, heeft het ensemble zich steeds meer ontwikkeld in de richting van puur muziektheater. Er is sprake van een verhaal en dialoog, maar bij alles wat er gebeurt, staat de muzikale ervaring voorop.

Kaarten

Kaarten, 5 euro per stuk, kunnen gereserveerd op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur via tel. 023 - 569 8873 of stuur een e-mail voor vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.