Terug van weg geweest: ‘Vriend aan Tafel’ in het Dorpshuis in Zwanenburg

Algemeen
Het diner is een lunch geworden, voortaan weer elke tweede vrijdag van de maand.
Het diner is een lunch geworden, voortaan weer elke tweede vrijdag van de maand. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Elke tweede vrijdag van de maand, rond de klok van twaalf uur start een heerlijke lunch in het Dorpshuis. Afgelopen vrijdag konden negentien gasten worden verwelkomd.

Saskia Vreeswijk

Gonnie van der Star, vrijwilliger van het eerste uur, vertelt honderduit: “Jaren geleden is dit initiatief ontstaan onder de vlag van activiteitencentrum De Hoek. Alleen heeft Stichting De Hoek afgelopen zomer wegens geldgebrek de stekker eruit getrokken. Alle activiteiten zijn door diverse partijen overgenomen.” Gonnie en nog negen vrijwilligers hebben toen contact gelegd met het bestuur van het Dorpshuis en nu wordt dit mooie, aloude initiatief voortgezet bij het Dorpshuis. Werd voorheen de administratie bijgehouden door de betaalde kracht van De Hoek, dat valt nu allemaal op de schouders van stuwende kracht Gonnie.

Lunch of diner?

Vóór Corona werd altijd een smakelijk diner bereid en geserveerd, vaak onder muzikale begeleiding. In verband met de avond lockdown voor onder andere de horeca is dat op dit moment niet mogelijk. Vandaar dat gekozen is voor een uitgebreide drie-gangen lunch inclusief een glaasje prosecco vóóraf, twee drankjes tijdens de lunch en koffie na. En dat alles voor de prijs van een tientje.

Vrijwilligers

Het moge duidelijk zijn dat deze mooie activiteit, opgezet om met name alleenstaande ouderen, een gezellige avond, en nu een gezellige middag, te bezorgen, niet in stand kan worden gehouden zonder de hulp van de vrijwilligers die koken, bedienen en afwassen. Hopelijk kunnen de inwoners van Zwanenburg en Halfweg hier nog jaren gebruik van maken.