Dorpsraad en Ondernemingsvereniging trekken beroepschrift in

Algemeen
Het voormalige fabrieksterrein van Ahrend Cirkel aan de Domineeslaan in Zwanenburg wordt al bouwrijp gemaakt.
Het voormalige fabrieksterrein van Ahrend Cirkel aan de Domineeslaan in Zwanenburg wordt al bouwrijp gemaakt. (Foto's: Peter Vreeswijk)

Dorpsraad en Ondernemingsvereniging trekken beroepschrift Ahrendterrein in

ZWANENBURG/HALFWEG - De Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg en de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en omstreken hadden beroep ingesteld bij de Rechtbank Haarlem tegen de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van een distributiecentrum op het voormalige fabrieksterrein van Ahrend Cirkel aan de Domineeslaan in Zwanenburg.

Saskia Vreeswijk

“Na afwijzing van ons bezwaarschrift hebben wij contact gezocht met een verkeerskundig bureau om tot de opstelling van een tegenrapport te komen. Aanvankelijk leek het erop dat er mogelijkheden waren om beroep aan tekenen op grond van de te verwachten verkeersoverlast.

Vraagtekens

 Hoewel vraagtekens gezet kunnen worden bij de conclusies in het rapport van de gemeente, is het niet mogelijk met harde gegevens te komen waaruit verkeersoverlast blijkt door vervoersbewegingen van en naar een distributiecentrum. Ons inziens zou een uitspraak van de rechtbank hooguit kunnen leiden tot een hernieuwd onderzoek maar daarmee is de komst van een distributiecentrum niet van de baan. “

Tekst loopt onder de foto door


Een reactie van een teleurgestelde bewoner.

Ook de door de Dorpsraad en ondernemingsvereniging zo gewenste woningbouw in combinatie met een eventuele kleinschalige bedrijfsbestemming, is op grond van het vigerende bestemmingsplan, ook met een beroepsgang, niet af te dwingen.

Daarom hebben partijen de Rechtbank Haarlem, sectie bestuursrecht laten weten het beroepschrift in te trekken. “Erg frusterend”, luidt het commentaar van de voorzitter Rob Koster van het bestuur van de Ondernemingsvereniging. Die frustraties blijken ook uit de tekst op bijgaande foto, opgesteld door één van de bezwaarmakers van het eerste uur. 

Deze mening wordt gedeeld door menig dorpsbewoner.