Medisch Centrum Badhoevedorp in zicht

Algemeen
Huisarts André van Es en wethouder Mariette Sedee onthullen het bord voor de start van de bouw van een splinternieuw Medisch Centrum in Badhoevedorp.
Huisarts André van Es en wethouder Mariette Sedee onthullen het bord voor de start van de bouw van een splinternieuw Medisch Centrum in Badhoevedorp. (Foto: Henk Roolvink)

Medisch Centrum Badhoevedorp in zicht

BADHOEVEDORP - Het startschot voor de bouw van het Medisch Centrum Badhoevedorp is gegeven. Wethouder Mariëtte Sedee van Ruimtelijke Ordening en huisarts André van Es namen het initiatief hiervoor. Het voormalige Rabobank-gebouw wordt een modern Medisch Centrum.

“Deze verzorgende functie past uitstekend in het dorpshart. En het is een mooie, eerste stap in de herontwikkeling van het dorpscentrum”, vindt de wethouder.

Bouwbord

“We zijn heel trots dat we nu kunnen starten met de bouw na een periode van slopen. Op het onthulde bouwbord staat de naam: Medisch Centrum ‘De Badhoeve’. Een naam die veel betekent voor het dorp”, aldus Van Es die ook voorzitter van het bestuur Medisch Centrum is. Hij is al vijftien jaar met veel plezier huisarts in Badhoevedorp. Eind van het jaar hoopt hij naar de nieuwe plek te verhuizen. Het Medisch Centrum zit straks op een meer centrale plek in Badhoevedorp en biedt voldoende ruimte om de eerstelijnszorg te bieden aan de inwoners.

Ontwerp

“Het mooie aan het initiatief is dat dit al een blik vooruitwerpt op het toekomstige centrum van Badhoevedorp. Het ontwerp van het Medisch Centrum past goed bij de beeldkwaliteit die we als gemeente voor ogen hebben voor het dorpscentrum. Ik hoop dat de ontwikkeling van het Medisch Centrum als een vliegwiel gaat werken voor de verdere centrumontwikkeling”, besluit Mariëtte Sedee.