Burgemeester feliciteert 100-jarige meneer Speelman

Algemeen
Gerrit Speelman kreeg bezoek van Marianne Schuurmans.
Gerrit Speelman kreeg bezoek van Marianne Schuurmans. (Foto: Peter Vreeswijk)

BADHOEVEDORP  - Zondag 23 januari bracht burgemeester Marianne Schuurmans een bezoek aan de Meerwende in Badhoevedorp om de heer Gerrit Speelman, geboren op 23 januari 1922 in Haarlemmermeer te feliciteren met zijn 100e verjaardag. In verband met corona vond de ontvangst samen met zijn twee kinderen plaats in een aparte ruimte.

Saskia Vreeswijk

Meneer Speelman is, na een huwelijk van 70 jaar, sinds 2019 weduwnaar. Gerrit woont al vanaf 2010 in de Meerwende. Gerrit heeft zijn hele werkzame leven bij de KLM gewerkt. Daar kan hij nog steeds ruimhartig over vertellen, met name over de reizen die hij maakte met het mannenkoor van de KLM. Zijn zoon Peter, Nederlands Consul in Frankrijk, geeft aan dat hij voor deze gelegenheid speciaal met de KLM naar Nederland is gevlogen.

Gesprek 

Gerrit en zijn vrouw zijn ook regelmatig bij hem op bezoek geweest. Na het geanimeerde gesprek met de burgemeester, voegde Gerrit en zijn kinderen zich bij zijn drie kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen in de grote zaal. Daar werd het feest, omlijst door vrolijke pianomuziek, en onder het genot van een hapje en drankje voortgezet. Immers 100 jaar worden in goede gezondheid is wel een feest waard.