Afbeelding
(Foto: )

Expositie ‘De Werelddoelen In Beeld’ in Het Cultuurgebouw

Algemeen

‘De Werelddoelen In Beeld’ in Het Cultuurgebouw

HAARLEMMERMEER - Leerlingen van Haarlemmermeerse basisschool-en middelbare scholen en jongeren van Jongerencentrum Flex Chun hebben hun persoonlijke kijk op de zeventien werelddoelen van de Verenigde Naties op camera hebben vastgelegd. De foto-expositie ‘De Werelddoelen In Beeld’ is te zien in de passage van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. De expositie is gratis te bezichtigen.

Tijdens gastlessen van NMCX, Centrum voor Duurzaamheid maakten de jongeren op een interactieve en speelse manier kennis met het bestaan en de betekenis van de zeventien Werelddoelen, ook wel Sustainable Development Goals of SDG’s genoemd. Deze werelddoelen zijn door de VN opgenomen in de ontwikkelingsagenda van 2015-2030 en vormen een kompas voor het oplossen van wereldproblemen als klimaatverandering, armoede, ongelijkheid en onrecht.

Aan de slag

Na de gastles, die leerlingen aanzette tot het bedenken van een oplossing voor één van de SDG’s, volgde ook een fotografie-les. Vervolgens gingen de jongeren aan de slag om hun visie op een werelddoel of van een bedachte oplossing te fotograferen. De deelnemers kwamen van basisscholen De Bosbouwers en De Bosrank, het Kaj Munk College en Jongerencentrum Flex C.

Daniela Cizkova, projectleider van NMCX: “De werelddoelen zijn best grote en abstracte doelen. Het is mooi om te zien dat de jongeren die vervolgens heel tastbaar en concreet wisten te vertalen naar hun eigen leefomgeving. Bijvoorbeeld geen zwerfafval in de natuur gooien, anderen niet pesten, mensen helpen die het moeilijk hebben. Zo komt het dichtbij en krijg je ook een beter idee van wat je zelf kunt bijdragen.”

Project

HeelHaarlemmermeer brengt de foto’s die door de jongeren zijn gemaakt onder de aandacht middels de expositie in de passage en online op de website van het platform. Ook is er een video over het project gemaakt. Bas van Haastrecht, initiatiefnemer van het platform: “HeelHaarlemmermeer presenteert sociale en groene duurzame initiatieven in de gemeente. We willen zo meer mensen hiermee bekend maken en zorgen voor meer draagvlak voor verdere verduurzaming. Dat doen we heel bewust met een positieve tone-of-voice. Dat zorgt voor meer enthousiasme.”

De Werelddoelen In Beeld’ is een samenwerking tussen NMCX, HeelHaarlemmermeer, Het Cultuurgebouw en Stichting Maatvast. Het is gebaseerd op een project dat eerder in Maastricht is uitgevoerd.

De passage Het Cultuurgebouw is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur open en op zaterdag tot 17.00 uur.

Afbeelding
Dutch Valley trekt 30.000 bezoekers Algemeen 15 aug, 14:20
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap zoekt nieuwe zangers Algemeen 15 aug, 11:05
Afbeelding
Bijeenkomsten over beeldkwaliteitsplan Centrum Midden van Badhoevedorp Algemeen 13 aug, 12:59
Afbeelding
Toen & nu: de Burgemeester Eliasstraat Algemeen 13 aug, 11:14
Afbeelding
Drie spoorwegovergangen afgesloten tijdens Formule 1 Algemeen 12 aug, 12:39
Afbeelding
Badhoevedorper Erik Doornbos in oktober naar WK Ironman op Hawaï Algemeen 11 aug, 10:43
Afbeelding
Wildwatervaren bij Stoomgemaal Halfweg Algemeen 10 aug, 14:52
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
World Cinema Amsterdam bij Oxville Cinema in De Vlugt in Nieuw-West Uitgaan 10 aug, 07:49
Afbeelding
Grachtenfestival begint aan de Sloterplas Algemeen 10 aug, 07:44
Afbeelding
Amsterdam Open Golf Evenement bij Golfclub Ookmeer Algemeen 9 aug, 12:43
Afbeelding
Urban Sports Week zorgt voor veel spektakel Algemeen 8 aug, 07:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.