Fietsroute naar Voedselpark Amsterdam

Algemeen
De route naar het voedselpark.
De route naar het voedselpark. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Nu de verkiezingen eraan komen, proberen allerlei partijen duidelijk te maken welke impact je stem op de stad heeft (gehad). Klimaatorganisaties hebben daarom een overzichtskaart gemaakt op google met meer dan 15 plekken die de afgelopen jaren bedreigd zijn. Veel van deze plekken hadden zich ook aangesloten bij de recente demonstratie ‘de Groene Revolutie’.

Activisten voor Voedselpark Amsterdam hebben nog een stapje verder gezet. Ze hebben dwars door de stad met bordjes en stickers een fietsroute uitgezet. “Deze brengt je demonstratief vanaf het centrum van de macht (de Stopera) naar het beoogde Voedselpark Amsterdam in west, waar graafmachines momenteel de eerste stappen zetten in het bouwrijp maken van wat de grootste biologische landbouwgrond van de stad was. Beeldender kan de strijd die in de stad wordt gevoerd niet”, luidt hun devies.

Groene oase

Voedselpark Amsterdam is bezig deze grond met crowdfunding terug te kopen, en wil hem op die manier behouden als groene oase van de stad. In plaats van distributiecentra pleiten ze voor stadslandbouw, recreatie, volkstuinen en veel ruimte voor onderwijs.

Vorige week werd bekend dat de stichting Land van Ons de crowdfunding gaat steunen.