7 vragen aan Fouad Sidali (PvdA)

Algemeen
Fouad Sidali als scheidsrechter in zijn vrije tijd.
Fouad Sidali als scheidsrechter in zijn vrije tijd. (Foto: aangeleverd)

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent de dorpen Zwanenburg/Halfweg en Badhoevedorp voor jou?

HAARLEMMERMEER - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Haarlemmermeer, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Fouad Sidali  van de PvdA.

Ik ben Fouad Sidali (55) en woon samen met mijn echtgenote en 2 kinderen in Hoofddorp. In Badhoevedorp kom ik regelmatig voor familie en vrienden. Ik breng daarnaast ook graag een bezoek aan het dorp om te winkelen. Naar Zwanenburg/Halfweg fiets ik regelmatig om te genieten van het prachtige gebied. De Ringvaart en de oversteek maken naar recreatiegebied Houtrak. Sinds kort ook om een bakkie te doen in het prachtig Dorpshuis aan de Dennenlaan.

Waar ligt, naast in de politiek, nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

Als het even kan ben ik letterlijk te vinden op de voetbalvelden. Ik ben KNVB scheidsrechter voor de zaterdagamateurs. Het leiden van een voetbalwedstrijd is soms lijden maar meestal een prachtige hobby. Als ik zie dat ik twee teams kan helpen om hun sport te beoefenen en tevreden van het veld gaan en mij bedanken voor de leiding dan geeft dat mij een goed gevoel. Ik doe dit nu al heel lang en denk er voorlopig niet aan om te stoppen.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

Ooit werkte ik als verslaggever voor Hart van Nederland. Ik werd op pad gestuurd om een glimp op te vangen van de vriendin van toen nog Kroonprins Willem Alexander. Maxima werkte in Brussel en dus gingen de cameraman en ik daar posten. Na twee dagen posten zagen we haar niet. Op het moment dat we weer alles inpakten kwam ze vrolijk het gebouw uit lopen. Hoe gingen we dit op de redactie uitleggen?! De cameraman en ik konden niets anders dan ons zelf voor de kop slaan.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

We willen ervoor zorgen we echt betaalbare woningen gaan bouwen. Dit moet op een snelle manier want mensen kunnen niet langer meer wachten. Ook de woonlasten van mensen moeten zo snel mogelijk omlaag.

Wat wordt de grootste uitdaging van de gemeente?

De grootste uitdaging is en blijft de woningnood. En tegelijkertijd kun je niet spreken van één uitdaging. Mensen weer aan het werk krijgen, jongeren op de rails houden en krijgen en een duurzame en schone polder. De PvdA kan al deze uitdagingen tegelijk aanpakken, samen met de inwoners van Haarlemmermeer en alle betrokken organisaties. Wij willen samen strijden voor een eerlijke en groene polder.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

We komen uit een moeilijke tijd waar we veel meegemaakt hebben. Corona heeft ons en onze dierbaren geraakt. We hebben mensen hun baan zien kwijtraken. We zullen weer uit deze crisis moeten komen. De PvdA geeft de komende jaren prioriteit aan meer betaalbare woningen, werk voor iedereen, kansen voor kinderen, vertrouwde zorg en een duurzame toekomst. We zorgen ervoor dat heel Haarlemmermeer eerlijker uit de crisis komt. Met elkaar, samen.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

We onze idealen dan nog steeds niet losgelaten hebben. Samen strijden wij voor vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. In de confrontatie van deze idealen met de werkelijkheid van alle dag geven beginselen richting. Voor de Partij van de Arbeid staat daarbij het recht op een fatsoenlijk bestaan centraal. Een bestaan dat een volwaardige deelname aan de maatschappij mogelijk maakt, met ruimte voor wie wil en waardigheid voor wie niet kan.