Dialoog over woningnood

Algemeen
Een tiny house zou een oplossing kunnen zijn.
Een tiny house zou een oplossing kunnen zijn. (Foto: aangeleverd)

Jongeren blijven lang thuis wonen in Haarlemmermeer. De ligging is gunstig tussen de steden en alle openbaar vervoer. Maar er is een keerzijde: ze kúnnen ook niet weg, want er is geen woning te vinden. Wat is er aan de hand? Wat is het probleem en waarom kunnen we dit niet oplossen?

HAARLEMMERMEER - De woningnood is groot. Jongeren blijven noodgedwongen thuis wonen. Wat is de stand van zaken? Wat zijn de woonwensen van jongeren? Liggen er kansen die we kunnen benutten? Actuele vragen die jongeren vandaag, donderdag 17 maart,  met Timpaan, Ymere en Podium voor Architectuur bespreken.

Snelkookpan 

Daarom is het tijd voor een goed gesprek, met jongeren en professionals die weten hoe de woonmarkt in elkaar zit. Met architect Richard Proudley die opgroeide in Overbos. Een snelkookpan met uitwisseling van vragen, wensen en ‘hoe ziet het er dan uit’ voor meedenkers van 18-35 jaar.

Hoe meer jongeren meepraten, hoe meer inzicht in het probleem en de kansen. Aanmelden is nodig: info@podiumarchitectuur.nl. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur bij: Timpaan, Polarisavenue 132 in Hoofddorp.