The Flask: folkband tijdens Zondagmiddagpodium in Badhoevdorp

Algemeen
The Flask
The Flask (Foto: aangeleverd)

Inmiddels hebben ze behoorlijk naam gemaakt in de scene van folkfestivals en spelen ze regelmatig op festivals en feesten. Zondag 3 april doen zij dat in het Dorpshuis van Bdhoevedorp.

BADHOEVEDORP - The Flask is een jonge en energieke folkband uit Delft, opgericht door een groep studenten die graag samen muziek maakten. Al gauw bleek folkmuziek de factor te zijn die hen bond en sindsdien heeft de groep zich daar verder in gespecialiseerd.

Geïnspireerd 

The Flask vertelt graag verhalen met hun muziek. Hun repertoire is opgebouwd rond Keltische volksmuziek en is onder meer geïnspireerd op Rapalje en The High Kings. Maar er zijn ook fantasy-invloeden te bespeuren van bijvoorbeeld Faun en rauwe piratenverhalen vergelijkbaar met die van Ye Banished Privateers die liedjes zingen gebaseerd op gebeurtenissen in de 17e en 18e eeuw. 

De groep brengt een gevarieerd programma, van gevoelige ballads tot vrolijke deuntjes en zowel covers als originele liedjes. Met z’n vieren zetten ze met zang, gitaar, tin en lage fluitjes, viool, bodhràn, piano en cajon neer, dat uitlokt tot dansen, lachen en meezingen.

Kaartverkoop

Kaart kunnen gereserveerd voor 5 per stuk, inclusief een kopje koffie/thee, via tel. 023 5698873 of stuur een e-mail voor vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.