Badhoevedorpse straten weer in teken van de golfsport in september

Algemeen
De tiende editie van het Stratengolftoernooi krijgt een extra feestelijk tintje
De tiende editie van het Stratengolftoernooi krijgt een extra feestelijk tintje (Foto: Pixabay)

BADHOEVEDORP - Op zondag 18 september staat het Stratengolftoernooi weer op de kalender, inmiddels een absolute ‘must’ voor iedereen die van golfspelen houdt, maar ook van Badhoevedorp. De opbrengst van het jaarlijkse evenement gaat immers ook in 2022 naar de Stichting Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp, die hiermee diverse goede doelen ondersteunt.

Het Stratengolftoernooi van Badhoevedorp beleeft dit jaar zijn tiende editie en mag ook dit jaar Tank- en Autowascentrum Zwart, het bekende Shell benzinestation, verwelkomen als hoofdsponsor.

Afgeblazen

Hans Schellingerhout, voorzitter van de Stichting Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp, stelt dat het toernooi in 2020 en 2021 moest worden afgeblazen vanwege de COVID pandemie maar in september gaat het weer gebeuren.

Golfen op straat, over 18 holes door de plantsoenen en groene stroken van het dorp. Dit jaar staan zelfs een aantal holes gepland op het voormalige A9 traject. Een feestje, zeker als je weet dat je aan het slaan bent voor een goed doel.

Geprofiteerd

De afgelopen jaren hebben vele verenigingen en organisaties van het golftoernooi geprofiteerd. De stichting steunde onder meer Kinderboerderij de Hoeve, biljarttafels en een jeu-de-boulesbaan aan ’t Rietland, er was in samenwerking met het Rode Kruis een bootreis voor ouderen, inloophuis Esperanza kreeg diverse donaties en de stichting leverde een bijdrage voor de aanschaf van een piano van de dependance van de Oranje Nassau School. Ook werd Galerie Kunst 2001 geholpen om zich in het nieuwe Dorpshuis te presenteren.

Verhuizen

In 2016 werd voor de bewoners en vrijwilligers van Zorgcentra Meerwende en Schuilhoeve gegolfd en in 2017 speelden voor de kleine clubs in en rondom Badhoevedorp die door de verplaatsing van de A9 gedwongen waren te verhuizen en door de donatie in staat zijn gesteld hun nieuwe locatie optimaal in te richten. In 2018 was het hoofddoel een donatie te doen aan het project ‘Badhoevedorp AED proof’, een inmiddels door het Rode Kruis Badhoevedorp in juli  georganiseerde actie om meer AED’s te plaatsen in Badhoevedorp.

Uitdaging

De negende editie in 2019 bracht inclusief de opbrengst van de loterij en veiling 24.000 euro op. Dat was een recordbedrag. De organisatie gaat er altijd voor om het minstens zo goed of beter te doen, dus voor 2022 ligt de lat hoog; een uitdaging!

In de periode maart/april starten de voorbereidingen voor het programma en daarbij zal het bestuur weer creatief moeten zijn bij het plannen van de 18 holes omdat er een aantal bouwwerkzaamheden plaatsvinden in het dorp. Voorts is het de tiende editie, dus een extra feestelijk tintje kan worden verwacht.

Verdere details en voortgang kunnen gevolgd via: www.vanbadhoevedorpvoorbadhoevedorp.nl.