Veertig kunstenaars exposeren in Broedplaats Bogota

Algemeen
Eén van de kunstwerken die bij Bogota te zien zal zijn.
Eén van de kunstwerken die bij Bogota te zien zal zijn. (Foto's: aangeleverd)

HALFWEG - Meer dan veertig kunstenaars, waaronder schilders, beeldhouwers en artiesten, exposeren op vrijdag 29, zaterdag 30 April en zondag 1 mei Broedplaats Bogota.

Broedplaats Bogota is de thuisbasis van een gemeenschap van kunstenaars, ontwerpers, artiesten, muzikanten en ondernemende start-ups, met een gedeelde passie voor creativiteit en een sterke onafhankelijke geest.

Visie en energie

De tentoonstelling De Plek geeft een uniek inzicht in de visie en energie van deze plek, die vier jaar geleden werd gelanceerd om studio-en creatieve ruimte te bieden aan kunstenaars en artiesten uit het nabijgelegen Haarlem en Amsterdam en omstreken.

Expositie De Plek laat een breed scala aan kunst zien, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, design en performance. Elk van de meer dan veertig exposerende kunstenaars werd uitgenodigd om een enkel werk te maken dat hun gevoelens over deze inspireerde gemeenschap weergaf. Ze kregen een jaar de tijd.

Werkplek

“Broedplaats Bogota is meer dan alleen een werkplek, het is een gemeenschap van kunstenaars die ideeën en inspiratie delen. Het is een plek die is ontworpen met als doel onze creativiteit te ondersteunen. Expositie De Plek is ons podium om die visie aan een breder publiek te laten zien – en ook hen te inspireren en verrassen”, legt Lydia van der Meer van Bogota uit.

Expositie

De expositie is van 29 april tot en met 1 mei van 12.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Het adres is Haarlemmerstraatweg 79 in Halfweg. Het tentoongestelde werk is te koop. De toegang is gratis. Het restaurant is open. Broedplaats Bogota is te bereiken per bus en trein halte station Halfweg, OV fietsen zijn aanwezig. Er is gratis parkeergelegenheid op het terrein.