Vuurdoop voor nieuw Dorpshuis tijdens Koningsdag

Algemeen
Feest in het nieuwe Dorpshuis en het plein voor het eerst sinds de opening en corona.
Feest in het nieuwe Dorpshuis en het plein voor het eerst sinds de opening en corona. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG/HALFWEG - Het nieuwe Dorpshuis was het decor voor de viering van afgelopen Koningsdag. De dag begon meteen goed. Kinderen en ouders hadden massaal gehoor gegeven aan de oproep van het bestuur van het Dorpshuis en de Dorpsraad om vooral naar het nieuwe dorpsplein voor het Dorpshuis te komen. 

Saskia Vreeswijk

In de vroege ochtend stroomde het plein al vol en ondanks het feit dat de temperatuur niet bepaald aangenaam was, werd er goed verkocht. In het Dorpshuis was het ook een gezellige drukte waar menigeen genoot van de koffie met oranje tompoes.

In het begin van de middag was het gedaan met de handel op het plein en kon er worden genoten van muziek. Dat kon op twee plekken in het dorp. Traditioneel op het terrein van Speeltuinvereniging Zwanenburg. Nieuw was de locatie in de Dennenlaan ter hoogte van restaurant Wapen van Zwanenburg. Daar was een podium ingericht alwaar een DJ muziek ten gehore bracht. Hier werd nog tot in de avond uitgebreid getoast op de verjaardag van de koning. Eindelijk weer na twee jaar een geslaagde Koningsdag in het dorp.