Zondagmiddagconcert in Halfweg weer terug

Algemeen
Pianist Duco Burgers
Pianist Duco Burgers (Foto's: aangeleverd)

HALFWEG - Violiste Jorinde Gray en pianist Duco Burgers openen zondag 8 mei de nieuwe serie Zondagmiddagconcerten in de Protestantse kerk in Halfweg. Zij spelen kamermuziek van onder andere Beethoven en Piazzolla.

Pianist Duco Burgers, geboren in 1991, begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. In 2001 was hij een van de jonge winnaars van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble met het stuk De Kloof, dat op het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw te Amsterdam werd uitgevoerd. In 2009/2010 volgde hij de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vanaf 2012 studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 2018 cum laude afstudeerde. Duco combineerde deze opleiding met een studie Duits. Zo kan Duco zijn muzikale interesses met zijn literaire belangstelling verenigen.

Vioolspelen

Violiste Jorinde Gray begon op haar zevende jaar met vioolspelen. Op haar vijftiende werd ze aangenomen in de Jong Talentenklas van het Amsterdams Conservatorium. In de jaren die daarop volgden, won zij twee keer de prijs voor beste vertolking van een hedendaagse compositie op het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Haar bachelor volgde zij aan het Utrechts Conservatorium waarna zij haar studie vervolgde aan The Royal College of Music te Londen voor haar Master of Performance. Met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en particuliere sponsors studeerde zij af in 2021.

Spaanse tango’s

Jorinde Gray en Duco Burgers spelen van de Duitse componist Ludwig Von Beethoven (1770-1827) Sonate Nr.5 op.24 Frühling. Van de Franse componist Darius Milhaud (1892-1974) Suite pour piano, Op.8. Verder een selectie uit de Spaanse tango’s van de Argentijnse componist Astor Piazzolla (1921-1992) en tenslotte van de Spaanse violist en componist Pablo de Sarasate (1844-1908) Zigeunerweisen.

Het concert begint om 14.30 uur, een kaartje kost 7,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. De kaartverkoop is in de kerk. De Protestantse kerk staat op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade in Halfweg. De ingang van de kerk is onder de toren.


Violiste Jorinde Gray.